28 April 2010

Alamak!!

Hari ni aku memang rushing. Aku tak de la bangun lambat macam ari senin aritu. Tapi si kecik Aqid bangun awal. Bagus bangun awal ni sebenanye, tapi agak tak bagus if dia bangun awal, tapi buat hal. Macam ada rhymes kan?

Aku drive agak laju kat DUKE around 110km/hr. Abis tu, dah lambat, kena la drive laju sikit. Tekan punye tekan pedal minyak, sekali ada lampu sudah keluar daaa....

Alamak, aku dah terlepas shell kat tol duta tadi. Ni baru sampai kat exit KD. Mana aku nak cari petrol pump except kat exit Subang, which is memang la tu exit aku hari-hari. Jem sangat hari ni.

Ni la keadaan kat exit KD. Kak Nieza cakap umah dia belah kanan tu.

Maka dengan ini, bermula la episod tawakal ajelah.....Akhirnya sampai jugak aku ke opis dengan minyak menyala-nyala tu. Korang berani tak bawak kete minyak menyala macam tu?

9 comments:

A D I A said...

ish jadi tak senang hati kalau lampu minyak dah menyala2 tu. i jenis minyak tinggal suku mesti kena isi. tabiat yg baik kan hehe. (padahal jenis penakut)

ibu_Arifa said...

kalo saya..sure dah nagis dah ni kak Syida..takut keta benti tgh jalan.

Nieza Ishak said...

syidah,


akak mmg selalu camtue ...
kalo kelip2 tue boleh gak kira lagi jarakkk .... smp opis dah selamat bila balik dok gamble lagik balik dgn lampu nyala2 ..


** kes malas nak singgah isi minyakkk ... hsuband akak pun puas bebel ... wakakaka. Bila dah kena tolak sendiri kereta baru padan muka kot. hihihi

syida said...

@adia: mmg tabiat yg baik,jgn ikut kita. kadang2 langsung takde calit minyak tu pun kita bole jalan jugak.

@ibu_arifa: oh,jgn la nangis....time ni mmg kita kena tawakal.

Alya said...

saya pun slalu gak menyala lampu tu....siap sampai g n balik keja lagi,tp tempat keja tak la jauh mana,tu yg saya sampai...hehheheheh

zue @ annaleeya said...

heheh.... akak pon slalu gak mcm tuh... slagi tak kering tangki minyak tuh, slagi tuhla akak tak isi... somi akak slalu marah... hehehe....

tapi setakat nih x pnah lagilah mati tgh jln sbb xde minyak... mtk jauhlah...

Ena said...

huhu..

ena pun penah camnie.. terlepas.. jenuh nak cari nasib baik ada petronas kat depan.. kalo tak harus jem bertambah gara2 kami yg kehabisan minyak.. huuhu.. tau moooo..

syida said...

@kak nieza : sama la kita kak, tp asben kita xmembebel hihihi

@alya: nasib baik tak jauh sgt, takpe la

@zue : mybe luck sentiasa menyebelahi akak..

@ena: jgn buat lagi tau..

Izzlin said...

enjin cepat rosak kalau 'rajin' sgt isi minyak...

so, bila minyak da hmpir nak tggl suku, isi la minyak tu... (tips nk jaga kete bg tahan lama)

sy drive saga BML... lampu mnyk kalau da nyala bole pegi 40km lg... tp sy xpnh try la... sllu sblum lampu nyala da gi isi :P