17 April 2010

Bukan Rak Yang Biasa

Semalam aku pegi service kete kat Glenmarie untuk 57,000 km. Selalunye aku pegi kat MRR2, tapi kali ni aku terpaksa hantar kat Glenmarie tu sebab nak buat product update. Dah lama diorang anta surat suruh aku buat product update ni, since bulan Feb. Tapi aku takde masa, bukannya ape, nak kena tinggalkan kete kat sana. Tu yang leceh sikit tu.

Bila sampai kat tempat service tu, aku pun cite la pasal ada bunyi bila kita pulas stering. Dia tanye bunyi macam mna? Mesti la aku takleh nak describe. So aku tinggalkan je la untuk diorang cek bunyi tu. Around 4 pm, diorang called suruh amik kete. Diorang cakap steering rack kene tukar. What is that?



Kepada kawan-kawan yang tau bawak kete, tapi tak penah dengar ape benda steering rack tu,sila rujuk rajah diatas. if aku tak meng'google' semalam, memang aku pun tak tau jugak. Patut la orang servis tu suruh tinggalkan kete 2 ari kat sana untuk tuka steering rack ni, banyak benda nak kena buat rupanye. Kalau macam ni la caranya, aku tak tau la bape ratus dia nak caj. Semalam caj servis biasa yang 2jam tu pun dah RM58, bape pulak cajnye untuk 2 ari punye keje?Haadoiiii!!

Nasib baik abg servis tu cakap kete aku still under warranty, so its free! I lap u la my car manufacturer.

2 comments:

shaza79 said...

wah, murahnye servis kete 58 hinggit.. aku nak antar kat situ bole tak walaupun kete aku bukan honda??

syida said...

@shaza: yg RM58 tu labour charge jek. aku tak sure diorang accept yg lain ke tak?tp cuba ko try anta dulu.nanti bgtau aku yek.