10 April 2010

Makanan Angkasawan

Lepas settle kat MPK semalam, aku mengambil peluang berjumpa dengan kawan-kawan lama dan boyfriend lama. Aku tak tau pun Jabatan Perancang MPK ni bukan kat bangunan MPK tu, tapi dah pindah kat shoplot yang berhampiran. Nasib baik ada Chan Chee Han si bujang terlajak yang bole diharap. Dia la lead the way, pastu aku terjumpa Uncle Chin (staf WCTL yang paling veteren). Bukannya lama sangat pun aku kat MPK ni, tak sampai stengah jam pun.

Lepas tu aku pegi Andalas pulak, jumpa Kak Liza (ex staf WCTL jgk). Dia skang dah berniaga kedai bunga. Aku ingatkan kedai dia cinonet je,tapi bila aku sampai.....mak ooi!Bole tahan jugak. Jika ada sesiapa yang duduk kat Klang area yang nak tempah2 gubahan +bunga bole datang kat BungaReeang di Andalas (Sebelah Briyani King).Banyak gubahan dan bunga-bunga yang cantik tau. Nak beli reben2 dan bekas hantaran pun bole. Kalau nak dapat diskaun, sebut nama aku 3 kali pastu hembus kat muka dia....................pooff! Hehehe.Takde la.


Lepas lepak kat kedai dia, kami makan kat sebelah kedai. Tempat yang jual makanan angkasawan. Angkasawan makan ape, ek?


 Nasi King Briyani

Angkasawan makan nasi jugak la, tapi aku pun tak faham nape motto restoren ni 'Makanan Angkasawan Negara'. Tempat ni jual nasi briyani, goreng2 semua tu. Aku tak bape gemar makan nasi briyani ni sebab aku rasa macam heavy sangat, takut lepas makan nanti rasa mata macam kena gam. So aku order my favourite je la.


Mihun Bandung Mangkuk Besar. I luv u.

 ABC ni pun aku punya jugak.

 

Ni menu Kak Liza dengan anak dia.

Aku sangat berpuas hati dengan lawatan ke majlis harini. Ada yang nak ikut aku pegi majlis tak?Tee..hee..hee

4 comments:

ibu_Arifa said...

Amboi..motto kedai tu..gempaq habis.
sedap nyer makanan yg syida order tu.. saya pun xberapa suka bryani ni..sekali sekala boleh lah layan..

esok kena p cari ABC gak ni..terliur pulak tgk pic tu.

Aini said...

wah! ABC tu nampak sedap lah. ni yang teringin ni..:p. hahaha

shaza79 said...

wah, aku tergoda dgn mee bandung itu..

syida said...

@ibu arifa: sbenanye kita tak suka minum ais2 ni, tp tergoda bile tgk gamba kat menu,thats y kita try

@aini:mmg sedap!

@shaza: tu mihun bandung. mangkuk dia besar, aku mkn pun tak bole nak abis.