21 April 2010

TAG ~ Nak tau ape ada dlm handbag aku?

Aku telah di'tag' oleh Ju. Untuk makluman, beg aku ni bukanla seperti beg doremon sangat. Sebab yang ni beg pegi keje je. Weekend bawak beg lain. Jom tengok ape yang ada dalam beg aku ni...


Pensil dengan diary ni memang tak boleh dipisahkan. Wajib ada. Takde purse takpe, jangan takde diary. Pensil tu pensil fevret since aku kat UTM lagi. Kalau hilang, aku akan beli model yang sama jugak. Diary York tu dapat dari supplier.


Yang ni pun penting jugak, kunci kete, pen dengan vaseline lipcare. I nak bibir gojes macam Angelina Jolie jugak. Tee hee hee..


Magazine ni baru beli semalam, ai tak nak kurus. Tapi ai nak sihat jek.


Ni pun penting jugak. Name card memang dibawa ke mana-mana. Earrings tu tak penting sangat, cuma bila rasa nak cantik lebih sikit ai pakai la earrings tu. Hand sanitizer memang top priority. Yelah lepas balik dari site memang confirm tangan tak bersih.


Henpon memang penting, senang bos ai nak cari ai. I tak de camera sebab camera kat henpon ni 5 megapixel ai dah cukup puas hati.

Walaupun ai keje kat site (kadang-kadang), tapi ai ada beg mekap. I luv mekap! Yang oren tu ubat sakit tekak.


Last skali, klip resit. Ni penting ni, nanti hujung bulan nak claim kat company.

Maybe ada yang tertanya-tanya, mana aku punya purse, kan? Mestilah aku tertinggal kat dalam kete. Aku kan suka letak merata-rata. Nasib baik ada duit yang terselit celah-celah ketas kat meja ni ha, bole la aku buat belanja lunch nanti.

Next person yang aku nak tag ialah......Shaza, Ibuhakimhaikal dan Eb

9 comments:

Siti said...

macam2 ad yer syida....
uik..terkejut siti kalau syida nak kurus..hahahha...dha abis kurus dah tu...

A D I A said...

aik muat ke masuk mag dalam beg hehe. suka tag psal ni. kepochi skit nak taww apa isi kandungan beg org hehe.

mamaaerish : said...

hik3... sila2kanlah menjenguknyer yer... ;p

http://mamaaerish.blogspot.com/2010/04/tag-dari-lily-jom-selongkar.html

syida said...

@siti: cuma nak reach ideal weight je

@adia: criteria beg utk pegi keje ialah mesti muat ketas A4.bole isi mcm2.

@mamaaerish: da buat ek?nti kita tgk.

Qaira Tsamaratulqolbi said...

Huihh..mcm2 adaaaa... hehee.. ye la..bila nak pakai jek, dh siap sedia ye tak...hehe

Salam ukhwah ya! :)

Aini said...

hahah.. boleh tu selamba jer wallet tinggal dalam kereta..??? isk..

*geleng-geleng kepala*

syida said...

@qaira: kita kena always be prepared.=)

@aini: its my bad habit, tp insyallah purse tu kat tempat yg tersorok...

Salmia said...

i takde handbag..
lalala

IbuHakimHaikal said...

Salam syida...thanks sudi tag..tp xtau nak jwb bl..byk lg utang tag xberbuat nih..huhu.. ;)