23 April 2010

Tolong! Tolong! Tolong!

Aku betul-betul nak mintak tolong kat kawan-kawan sume. Ni masalah besar! Cubang korang perhati (perhati lagi?) Apa masalah page kat n3 aku ni? Sape yang slalu jenguk aku (ada ke?) mungkin korang perasan. Atau buat-buat tak perasan.

It happened when aku tgk blog ibu_arifa dan siti yang ada signature di setiap hujung n3 tuh. Cantik kan? Nampak ceria je. Aku pun nak jugak. Dalam diam aku cari la macam mana nak letak signature tu, akhirnya dapat masukkan- tengok gamba ni.


Perasan tak signature aku ada kotak macam frame kat luar dia tu. Kan tak cantik. Ko penah tengok signature yang ada frame macam frame gamba? Takde kan? Kat sini je yang ada. Bila aku cut balik kat html, lagi jahanam blog aku ni. Langsung tak klua papepun. Aku ni amatlah buat IT. Basic-basic buat words tu tau la. Abis jauh pun pakai Autocad jek. Nak godek-godek html tu amatlah aku tak berani.

Tolonglah, kalau bole aku nak erase terus signature tu daripada ada signature yg berframe. Dah 2 hari frame tu kat situ. Sakit bijik mato den. Oh tidak! Really need your help. Tolong!!!

17 comments:

ct rahani said...

kiter pun x brp pndai gak ngan coding2 nih.. tp leh la nk tlg sket2.. try gi website nih..
www.mylivesignature.com
pastu choose signature yg disukai.. copy html then masukkn customize- setting- formating- post template..

gud luck k..

shaza79 said...

haha.. aku takleh nak tolong sbb blog aku pun takde signature.. kalau ko dah tau nnt ko bagitau aku ek.. kekeke

syida said...

@ct rahani : mmg masa buat signature tu buat kat live singnature. tp dia xcakap pun yang signature kita ada frame. tapi nape signature org lain xde frame pun.

@shaza : ko nak aku bgtau mcm mna nak buat or nak erase?

Siti said...

syida..hehehe...nak pakai signature yer...ermmm...syida pilih transperance tak tuk background?

syida said...

@siti : kat mana pulak setting transparen tu?

mamaaerish : said...

setting transparent x leh ke yang?

syida said...

@mamaaerish : dimana setting transparen tu?

ibu_Arifa said...

ooo..ni ker probnyer.. dulu saya pun mcm ni jugak.. cara saya buat: kena buang semua frame dalam entry.. caranyer kena ubah kat HTML kita.. nanti saya cari link tutorial yg saya ikut tu..entah mana kat blog mana satu entah..lupa dah
tp kalo akak nak cepat akak google cari "cara nak buang frame/bingkai pada gambar"..dah jumpa/jadi bgtau yer..saya pun nk tolong carikan jugak utk akak.
zassss!!

zue @ annaleeya said...

alamak syida.... akak nih tak reti gak bab2 gini... akak pon try gak hr tuh, tp tak jadi... last2 tak buat pon...

ibu_Arifa said...

kak syida try tgk kat sini yer:
http://testerlayout88.blogspot.com/2009/04/hilangkan-border-pada-gambar.html

mudah mudahan menjadi yg ni!
tak jadi lagi bagitau saya yer..

syida said...

@ibu_arifa : dah jadi.thanks so much. even tho bila kita buat camtu, border kat gamba kita pun hilang skali,tp xpe.ok jek

@zue : takpe, ibu_arifa dah tolong.

ibu_Arifa said...

haaa..kan dah comel..dah xde border dah..nape xguna tutorial saya buat tu? penat jer saya buat panjang2 berjela gitu..hihi

syida said...

@ibu_arifa: guna yang tu la. kalau tak guna mmg ada lagi border tu.

shaza79 said...

syida, aku dah berjaye.. hehe

syida said...

@shaza : congrats!

shaza79 said...

syida, terima kasih kepadamu dan juga sahabat2mu di atas..

syida said...

@shaza: apa tunggu lagi?exchange link la. best tau blog diorang (promote nampak?)hehehe