12 May 2010

Brunch ?

Tadi pagi makan ccokies jek. Mana nak kenyang. Lepas balik appointment tu, aku singgah kat Seksyen 13 yang dekat dengan Giant tu. Aku ingat nak makan roti canai orang Melayu. Tapi orang tu boleh off la pulak hari ni. Aku kechewa....


At the end aku amik mihun goreng separuh pinggan dengan 6 biji telur puyuh masak sambal. Kalau mengikut nafsu kuda, aku memang nak amik 15 biji. Tapi bila mengenangkan kadar kolesterol telur puyuh ni, aku amik 6 je. Tu pun dah bersamaan 3 biji telur ayam.

One thing yang aku perasan daripada semalam lagi, bila pompuan kurus ni pegi makan kat kedai makan sorang-sorang mesti ada yang pandang-pandang (or aku je yang terlebih perasan, ahaks!). Aku makan mihun dengan air milo je. Pelik sangat ke?

11 comments:

kakngah said...

aku brunch pkl 11 td.
ns lemak lauk paru.
lazat nok...

Mama Hanim said...

nmpk simple tp tentu sedap kan..

Yunus Badawi said...

Kuda makan telur puyuh ke? wakaka

Dia peminat senyap ko lah tu hehehe

A D I A said...

makan telur puyuh? jgnnn, pupus spesis puyuh nanti.

-pencinta alam-

Siti said...

hahah..siti mmg jarang mkn sorang2 kat kedai...maleh nak jd perhatian org nanti..hahaha

Ju@Lucky^Mummy said...

kuda mkn telor? bukan biawak ke? hihihi....

shaza79 said...

Wah, nafsu kuda ek.. takotnya aku. Aku ni nafsu kucing jer, berhenti makan sebelum kenyang.. ahaakkss...

SyidaMislan said...

@kak ngah: brunch nasi lemak?mesti lunch dah tak mkn dah, kan?

@mamahanim: telur masak sambal tu sedap. mihun dia so-so jek.

@yb: =D

@adia: sori la puan pencinta alam, tak bermaksud utk memupuskan burung puyuh, tp perlu ada kitaran makanan kan?

@siti: tu la pasal, kan?

@ju:=D

@shaza: nafsu kuda tu bukan dtg ari2 ye.

Nieza Ishak said...

hihihi.

dia pelik syidah dok tangkap gambar kot.

akak selalu kena gitu, bikin potong stim betul. Sblm mamam kena la tangkap gambar dulu kan ...aii kan blogger tak bertauliah ...hahaha

Elyn said...

hehe sebab gorjes kot tu pasal dierang usha u!!

SyidaMislan said...

@nieza: kita amik gamba tapi off flash.heheheh.kata nak jadi blogger tegar, kenalah hati pun tegar.

@elyn:jgn la begitu...hehehe