27 May 2010

Dah Takde Dara Lagi....

Akak gorjes memang hangin satu badan. Seriously. Aku tak tau la budak-budak sekarang ni, tak belajar kat sekolah atau mak bapak diorang tak ajar. Dah takde keje lain gamaknye. Tolonglah korang ni, kalau nak buat benda yang tak elok dimata masyarakat ni jangan la melibatkan orang lain okaaay! Dah takde rasa kemaluan lagi kot. Ko kena ingat, hari ni ko buat orang, lain hari orang bole buat ko jugak tau. What goes around comes around, remember?

Tapi nasib baik la akak gorjes ni jenis tak nak membalas balik apa yang orang dah buat tak elok kat akak gorjes. Walaupun akak gorjes sangat sedey tatkala ini, tapi aku doakan yang bebudak ni takkan buat kat orang lain lagi. Insyaallah.


Korang nampak tak garisan tu? Abaikan kete aku yang tak basuh sejak sekian lama. Korang rasa orang atau kucing yang bole scratch kete aku sampai macam tu sekali? Actually scratch tu panjang lagi, tapi ni je shot yang bole nampak jelas. Terguris hatiku bila aku tengok scratch ni, seolah-olah kete aku dah takde dara lagi tau. Waa...waa...waa...nak nangis pun ada. Aku baru je bercita-cita nak tukar color. Nasib baik baru cita-cita, kalau dah tukar color baru pastu tercalar, lagi aku nangis sampai pengsan.

10 comments:

shaza said...

kalau melihat dari kesan cakaran itu, sah la ni rimau rambut hitam punye keje.. ngee ngee

aku juga mengalami nasib yang serupa. mase parking cik novaku kat alamnda, bila balik tu tiba2 terpampang huruf H dekat bonet kete aku. apekah dosa cik novaku itu. huhu. geram sungguh. sampai sekarang masih ade lagi huruf H itu. nak je aku padam gune water kaler..

A D I A said...

bagus kakgoj mendoakan budak tu supaya berubah jadi baik. kalau i dah hangin satu badan dah.

Shahrul Shaharuddin said...

Salam.. datang dari blogged.my
kesian kereta tu dicakar oleh kucing.. huhuh

yours
SH

Yunus Badawi said...

Sabar kak.

psst - malam ni malam Jumaat. Bila baca Yassin tu kalau akak gorjes dah tak tahan sabar, niatkan org yg buat tu busung hahaha

Elyn said...

perghhhhh kalau i la... mau nanes ni berhari2 ni!!! sungguh baik hatimu siap doakan budak tu berubah je... kalau haku dh lama kene maki bebudak tu!!

zue @ annaleeya said...

wahhhh.... klu akak pon hangin sape wat gini... pjg calar tuh....

ejaMaria said...

hadui... klu yg buat tu dapat di tangkap... aku potong tangan dia... tak tau tangan tu guna utk ape gak nye...

kakngah said...

sebbaiik kete aku dah sediakala buruk
kene otograf pn xder bekas kt hati aku
hahhaha!!

Huda said...

kelakar x igt..igtkan apela td..sabar yer..jom2 cuti2 ngn famili jom!:)

Papakeechee said...

eeee tak suka la manusia cam ni .... tapi malang nya they are everywhere ... cam nak cekik cekik gak .... kalau jumpa orang yang buat tu just run them over with your car ok ... so orang lain yang tgk mendapat pedoman ... ^_^