11 May 2010

Jom Main Pondok- Pondok!

Hari ni aku ada meeting dengan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Selangor tentang projek kat Damansara Damai tu. Ala, projek reban ayam dan kandang kambing je. Kalau tengok kat drawing, kertas A4 tu lagi luas daripada kandang tu.

Aku memang suka meeting dengan orang gomen ni sebab diorang takde nak meluahkan rasa tak puas hati or queries. Tapi mengiyakan aje. Kan best if semua meeting macam tu... Ni tidak, asyik-asyik nak gaduh je if meeting dengan orang bukan gomen. Penatla nak marah-marah selalu, nanti muka ai nampak tua cepat dah tak gorjes pulak. Tak suka tau!


Aku jumpa pondok ni kat tepi ofis gomen tu. Banyak masa lapang diorang ni main pondok-pondok kat ofis. Disinilah duit pembayar cukai dibelanjakan....Bila la ofis aku nak convert pcb to zakat pendapatan? Ramai lagi orang Malaysia yang susah, tapi kenapa duit kita dileburkan di pondok yang huduh ini? Oh tidak!

6 comments:

Siti said...

waaa..sukanya tgk pondok tu...sejuk jer kalau duk dlm tu..hahaha

kakngah said...

buat sarang nyamok jek nok....

Nieza Ishak said...

entah ..
asyik perabihkan duett jerk ... aduh

Jantan Keparat said...

uhuh..
cumel sgt pndon ithu!

shaza79 said...

Wah, buat reban ayam pun kena panggil consultant ke?? kalau kat kampung, buat sendiri jer.. Ape motif dieorang buat pondok kat tepi opis tu ek??

SyidaMislan said...

@siti: mmg sejuk, tapi muat ke nak duduk dlm tu?

@kakngah: dah nama jabatan veterinar, nyamok pun haiwan jgk kak.

@nieza: mmg la.

@jantan keparat: sgt daring nama u.

@shaza: aku pun tak pasti motif diorang ni.