12 May 2010

Rahsia Orang Gorjes

Hari ini aku ada appointment dengan orang gomen kat Shah Alam pukul 9am. So aku keluar umah pukul 8am, hehehe. Aku ingat bila aku keluar umah lambat, jalan kat NKVE takde la sesak sangat. Tapi ramalanku meleset belaka. As usual, memang sesak kat exit Kota Damansara. Tadi lupa lak nak beli breakfast kat Mek, alahai. Perut da berirama syahdu ni.


Nasib baik la ada MamakuQis yang aku menang kat family day aritu, bole la aku mengalas perut. Air kotak tu beli semalam kat Shell tapi hari ni baru bukak. Teka mampukah aku perabis cookies ni sorang-sorang?


Lepas tu, tempat cookies tadi telah bertukar tangan jadi tempat mekap lak. Memang habit aku sejak azali suka mekap dalam kete even tho aku yg drive sendiri. Aku takkan bangun tido awal hanya untuk meluangkan masa untuk bermekap. Aku sayang tidurku itu. I must have 8 hours of beauty sleep. Bole gitew? Itulah rahsia untuk jadi gorjes!

15 comments:

Siti said...

amboiiiiii....patut la anggun..tu dia makeup..dlm keta pun jd la..haha...siti ni make up ikut modd..memula rajin pastu mls..hahaha

A D I A said...

hamboi multitask gitu sambil drive sambil mekap! tu i punya expertise gak tu.

mode: sambil salin rahsia kecantikan kak goj tido 8 jam sehari.

Salmia said...

wah.. orang gojes dedah rahsia!

Nieza Ishak said...

amboiiiiiiiiii makeup dalam kereta ..ok gak sambil2 dlm jem ekk.

ahkak ni padan la tak gojess sbb pakai liptik pun malesssssssss .. huhuhu

rizal jabai said...

owh..dlm keta pon jd ye...patot la meletop2 gojes..hehe

smart beuty...tabik2..

nk biskot tu ckit tau..haha

SyidaMislan said...

@siti: kalau nak gorjes, kene ada effort lebih sikit.

@adia: mesti part tido tu u takde masalah, kan?

@salmia: sharing is caring

@nieza: akak tetap gorjes dihatiku, ahaks!

@rizal: beskot da abis la...

Encik Sparkle said...

nampak selera je gorjes nie huhu sedap tak?

SyidaMislan said...

Memang sedap!

kakngah said...

aku lgsung x mekap sbb mmg xpndai mekap.. huhuhu!!

sirna said...

memang tak padan kecikkan..habis cookies tu ye, sure sedap sgt=)

cookies tu pon gorjes gak

Uda said...

hebat tul org gorjes.. dlm keter mcm2 benda boleh buat.. tapi ingat jgn drive sambil tidur pulak yer..

hana.basri said...

babe~!! harusslah sedap kan cookies tu *wink* best tak ur dior? is that the moisturizing one? me thinking of using it as well..

hana.basri said...
This comment has been removed by the author.
SyidaMislan said...

@kak ngah: tak pandai bole blaja kak. yang penting akak nak gojes ke tak?hehehe

@sirna: sume2 pon gojes

@uda: insyallah tak tido

@hana: i prefer to use MAC, dior ni utk back up je sbb MAC da abis, blom bli refill dia. package wise:MAC, tahan lama wise: MAC.

Elyn said...

hiks i pun sampai opis baru mekap dalam kereta!!