18 May 2010

Tak Suka! Tak Suka! Tak Suka!

Aku tak suka la yang macam ni! Pepagi lagi da bikin hati akak gorjes panas tau. Akak gorjes tak suka nak marah-marah tau, nanti hilang kegorjesan akak ni. Bila hati da panas, buat keje pun tak sempurna. Sempurna sangat ke selama ni? Kuang kuang kuang....

Hari tu pc aku kene format sebab banyak tempat yang tak bole di'access', so bila dah kene reformat, banyak la benda yang diupdate tanpa pengetahuan aku. Ada pros and cons sebenarnya. If dia da update pastu dia ajar aku macam mana nak guna tak pe jugak. Ni tak, dia tinggalkan je. Sengal betul!


Ni la hasil peninggalan orang IT tu. Macam mana aku nak buat ni? Terlalu advance version ni untuk aku yang hanya pandai nak guna yang basic-basic je. Bila aku tanye dia macam mana nak guna, dia pun tak tau. Alahai ko ni, install je la yang biasa-biasa je. Sape suruh ko install yang ni?

Sekarang ni da jadi masalah sebab aku tak tau dari mana nak mula. Nak save pun aku tak tau. Waaaa....Waaa.....Waaa.....Nak nangis tau! Da la takde orang kat opis ni. Sape bole ajar aku macam mana nak guna version 2009 ni? Korang tau tak? Kak Ngah bole ajar tak?

6 comments:

kakngah said...

2009???? seram...
adek gojes layan version 2004 pn terhegeh2 nok....

A D I A said...

kak goj, i ada idea. u suruh je org IT tu format balik seperti sedia kala. suh dia take his own sweet time. kalau leh biar ptg baru siapkan.

maka tayah buat kerja hari ni!

Siti said...

alahai..masalh la pulak yer...adoi..siti pun pandai guna yg basic2 jer..kang klu adavance sgt kena gi training la dulu.

mama_umar_maryam said...

he2,x pon google kt net tutorial nk gune s/ware nih ;)

ibu_Arifa said...

pebenda nyer tu kak syida?

SyidaMislan said...

@kak ngah: version 2007 bole layan lagik.yg 2009 ni langsung masuk longkang

@adia: org IT tu da resign

@siti: takde sape nak anta g training

@mama umar maryam: nak google utk tutorial? tak penah buat lak cam tu

@ibu_arifa: autocad