27 June 2010

20 Things About Syida


Aku telah ditag oleh Ibu Arifa. Thanks Min. Ada sesiapa yang nak kenal dengan Min? Dia ada seorang anak perempuan yang sangat chomel and dia tinggal kat Penang. Even tho dia nun jauh disana, tapi terasa macam dekat dihati akak gorjes sebab we visits each other everyday. Plus dia la yang buatkan watermark yang mabeles itu...

1. Aku anak yang 1st.

2. Ada 2 orang adik beradik. Semua pompuan.

3. Aku seorang Leo. Auuumm! Ganas tak?

4. Berat aku 37kg je. Tinggi 153cm. Macam tulis biodata pulak ek?

5. Aku suka makan. Lagi pun metablisma aku tinggi, cepat lapar.

6. Kena makan on time everyday sebab aku ada masalah low sugar level dengan low blood pressure. Kalau lambat makan, nanti menggigil.

7. Suka tido , all times favorite.

8. Dulu masa kecik, cita-cita nak jadi polis. Tapi tak menjadi pulak.

9. Masa nak pilih course masuk U, aku ikut je cakap mak aku. Dia yang suruh amik Civil Engineering ni. Dia cakap course engineering yang paling senang. Tak sesenang yang disangka.

10. Masa SPM, favorite subject aku ialah Add Maths. Sebab cikgu tu cantik.

11. Masa kat U aku ada banyak BF. Aku still keep in touch dengan semua BF aku till now kecuali yang betul-betul buat hal dengan aku dulu. The best part is, Asben aku kenal dengan (almost)mereka semua. Haahahhaha... Korang?

12. Suka shopping. Preferably shopping sorang-sorang sebab aku takkan terikat dengan idea orang lain. Kalau aku nak round Pavillion tu 10 kali satu hari pun takde orang nak marah atau bengang.

13. Aku pernah mencapai berat badan yang paling ideal masa form 5 iaitu 45kg, tapi makin lama makin turun, sampai la sekarang. Dr Singa dengan Dr Sirna bole bagi advise tak?

14. Aku ada waran tangkap, masa tu tahun 2003. Langgar traffic light merah.

15. Aku pandai tukar tayar kereta sendiri tanpa bantuan orang lain. Dah 3 kali aku buat selama aku pakai kereta.

16. Suka drive laju-laju. Rekod setakat ni 180km/j kat highway Kesas.

17. Suka tengok cartoon. Especially powerpuffgirls. Bubble i lerf u.

18. Sedang berusaha untuk gives back to the community melalui program yang aku buat sendiri bersama rakan-rakan. CSR company tu lain cite.

19. Teringin nak beli kete yang kecik.

20. Tak suka pakai barang kemas atau aksesori, mahupun bling-blings.

Wokeh! Jenuh jugak nak buat tag ni,ye. Sekarang aku nak tag korang pulak Kak Long, Adia, Ya Alya, Chugie,Kak Uda.

18 comments:

kak long said...

pepagi kau dh kono an kaklong kan syida...
hua hua hua hua...!

Ya ALya said...

heheheh...ya pun dah di tag oleh ibu arifa n syida pun tag ya ye....so kenala ya wat gak tag ni secepat mungkin ye....

Izan Ishak said...

dapat jugak tau pasal syida dalam tag n3 kali ni~

AshAnas said...

huhu... ganas gak akak gojes ni... 180km/j tu... dasatnye... haha...

Aini said...

Samalah kita...Ai pun LEO u! hehehe... tapi, tang berat dan tinggi tu lain.. beratttt lebih banyak sangat dari Syida.. tinggi lebih sikit dari Syida.. hahaha...

A D I A said...

i copy paste je leh hehehek? macam byk sama je kecuali tang tinggi and berat tu obviously.

Salmia said...

aik, kuat makan pun berat makin turun?

chugie said...

owh, this is very mencabar punye tag ni!

nanti kite try buat ek! :D

SyidaMislan said...

Kak Long,
kita tak pernah bg akak tag lagi kan?hehehe

SyidaMislan said...

Ya Alya,
2 org tag yg sama? tu tanda kena buat tag ni cepat.=)

SyidaMislan said...

Izan,
ni baru sikit je kak.kalau kene buat 100 items, memang kita bgtau about kita sejak lahir lagi....hahaha

SyidaMislan said...

AshAnas,
tu masa blom kawen lagi tu...bila da kawen, drive slow sikit.

SyidaMislan said...

Aini,
dah agak part tu mesti ada yg komen.ngeee...ngeee...

SyidaMislan said...

Adia,
mana aci nak copy paste jek....

SyidaMislan said...

Salmia,
kita tunggu para dokter bg komen part yg tu yea...

SyidaMislan said...

chugie,
ni tag senang je.that's y akak buat cepat.

DrSinga said...

cisssss.....
*dengan nada jeles*
sungguh underweight!!!
kena makan banyak2 ya!!!

SyidaMislan said...

Dr Singa,
ni tengah berusaha makan byk la ni.....