07 June 2010

Cerita Hari Sabtu

Entry ni adalah sambungan daripada entry pagi tadi.

Lepas balik daripada majlis kenduri kahwin kat Shah Alam, kami meneruskan perjalanan ke Bandar Bukit Tinggi, Klang. Rumah makcik akak gorjes. Dia buat kenduri khatam Quran untuk anak lelakinya. Kami sampai around 4.30pm, kendurinya lepas maghrib. Memang terlalu awal tapi kami boleh la meluruskan pinggang dulu sementara nak menanti kenduri di malam harinya.

Well, takde apa yang nak ditolong kat sini. Sebab mak dengan adik aku dah ada kat sini since 10am. Dioranglah yang menolong buat preparation. Nak take a nap pun tak bape boleh, so aku and Asben pergi jalan-jalan kat Aeon Bukit Tinggi tu. Last aku tengok Aeon ni masa still kat dalam drawing lagi. Masa tu aku keje dengan developer Bukit Tinggi ni. Tau-tau je, dah siap.

Budak baju biru tu cousin aku yang berkhatam Quran. Kat pipi dia ada parut kene sterika, maid lama makcik aku yang buat. Sampai sekarang masih bertanda. Yang baju biru lagi satu tu Atuk akak gorjes. Umur dia dah dekat 100 tahun.

Foods by caterer.

Inilah ketua kipas BBQ merangkap Asben aku. Besar gelak nampak?

18kg udang untuk malam itu sahaja.

Ayam BBQ

Korang pegi mana hari Sabtu lepas?

7 comments:

Salmia said...

ketua kipas BBQ tu excited je nampak. hahaha

Nieza Ishak said...

woooooooo nak sikit ..
ni yg gian nak berbbq ni ...

AshAnas said...

sedapnye BBQ... ni yang nak wat jugak ni...

chugie said...

wah.. siap ade BBQ lg tu.. syoknye lah!

Papakeechee said...

owhhh ayam!!! gemok gemok semua nya ... best tul la ... after looking at those ayams i cant seem to recall what i did last saturday plak ... hehehhe

nigina said...

terliur dibuatnya

SyidaMislan said...

@salmia: excited udang dah nak masak..hehe

@nieza : akak buatla , nanti kita terjah umah akak

@ash anas: sedap hingga menjilat jari...

@chugie: bbq ni yang semua tunggu..

@papakeechee:hilang ingatan ke?huhuu...

@nigina:sluuuuurp!