14 June 2010

Introducing My New Pet

Dah almost 31 tahun aku hidup dimuka bumi ni, aku tak pernah ada pet yang selama yang sekarang ni. Dulu aku cuba dengan membela ikan. Alaa...ikan kecik yang murah and colorfull tu. Bukannya mahal, sekor baru RM2. Aku try beli 2 ekor. Bagi diorang couple kat dalam akuarium tu. Tapi diorang hidup tak sampai 2 minggu pun sebab aku tinggalkan kat umah sewa dan kami semua balik umah masing-masing, masa tu cuti raya kalau tak silap aku. Aku terlupa yang aku sudah ber'pet'.

Aku suka tengok orang bela kucing yang cantik-cantik tu. Tapi aku sendiri tak berapa suka kucing. Dulu housemate aku suka bela kucing. Aku sound kat dia "jangan bela lebih dari 3 ekor". Pernah anak kucing tu aku tertendang melambung hampir ke siling. Bukan salah aku, dia yang tetiba datang menerkam kaki aku, sape suruh? Hehehe....Maafkan aku cik kucing.

Sekarang, alhamdulillah aku dah ada pet yang menemani aku hampir 2 bulan. Ni jangka masa yang paling lama, so far. Senang nak jaga. Tak banyak ragam. Cuma kita kena put aside fix monthly RM untuk dia. Alaa...semua pet kena pakai RM jugak kan? Sehingga ke hari ni prestasi dia memang aku puas hati. Aku takde la buat assessment ape sangat. Tapi just berdasarkan pengalaman kami bersama. Jom tengok pet baru aku tu...
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >

Macam mana performance 'beruk'band korang? Ok tak?

9 comments:

nigina said...

ala kita satu pun takda...

kakngah said...

kt area rmh aku.. bnyk beruk wey.. pernah dulu.. ms aku ngandung sulong, beruk tu curik mangga aku kt dapo.. hampeh boto!

uda said...

senang bela beruk tu.. tak payah kasi makan..

Umi Nuha said...

masa duk johor kami bela berukband camni..tp bila pindah sini, hari2 beruk kami duk tersedak-sedak macam nak mati. last2 kami hantar dia balik kat kedai pet :p

Salmia said...

sy punya celcom, panggil tenukband :p

kakyong said...

kakyong guna streamyx.. sentiasa okay.. cuma ade 1 kali problem.. tak tau la depa block ke camana tah.. 1 minggu baru resolve...

ibu_Arifa said...

hahaha..cik beruk band yer.. saya streamix jer..risau tak power area umah ni nak guna beruk band nih..kang masuk tong sampah lak.

shaza said...

okay ke 'beruk'band tu?? Aku dah 6 tahun guna streamyx pastu ade sekali tu mr hubby try guna 'beruk'band tp lagi slow dari streamyx.. terus tak jadi tukar..

Huda said...

kat area umah ni biase2 je la..tp if kat area2 yg mmg ade coverage 3G laju x ingat :)