24 June 2010

Kebuluran...

Kita selalu tengok orang Afrika tu kebuluran kan? Korang ada menderma untuk orang Afrika tak? Kalau aku cakap aku kebuluran, korang nak derma kat aku jugak tak? Hahahaha....

Semalam n3 aku yang short and simple but sweet tu akan aku panjangkan ke hari ni. Lepas meeting kat Shah Alam, aku pulang ke office dengan matlamat yang jitu iaitu untuk menghabiskan kerja yang tak siap lagi. Bila tengahari aku skip lunch la since breakfast bos aku dah belanja pastu makan lagi masa meeting dengan gomen. Tiba-tiba.....jeng...jeng...jeng...Aku kena pegi meeting 2pm pulak. OMG! Lutut aku dah nak tercabut ni drive ke hulu, ke hilir dari 7am. Nasib baik drive, kalau mendayung sampan mesti lagi penat. Ahaks!

Lepas meeting aku pergi ke Empire Shopping Gallery. Kat mana tu? Kat Subang, belakang Wisma Consplant. Cantik je kalau nampak dari federal highway.


Disebabkan aku dah kebuluran, aku dah tak boleh nak makan something yang heavy so aku pegi la ke O'Briens. Baru first time aku try O'Briens ni. Kat area office ni sandwich yang paling dekat pun Subway kat Klana Jaya tu. Hari ni tukar selera pulak.


Macam kat Subway jugak, mula-mula kita pilih roti yang menjadi kegemaran. Selalunya aku suka makan wholemeal (untuk hidup lebih lama/sihat). Tapi hari ni aku guna white bread.


Kat sini aku malas nak pilih-pilih sayur yang aku tak nak. Since dah kebulur, make sure semua korang letak yea...


Dah lama aku tak buat keje ni. Collect postcard free kat kedai makan. Rasanya last aku collect masa aku kat UTM dulu. Apa kata kita mula sekali lagi? Senang aku nak guna untuk contest kat magazines. Yezzzaaaah!


This is O'Briens Big Club. Memang big. Untuk makan 2 orang sebenarnya. Tapi aku kan dah kebuluran. Jom makan!

22 comments:

kak long said...

kalau dh kebulur...
kaklong pun tolak yg haram je...
hik hik hik...!

kakngah said...

ko bela hntu raya ke???
hahahahaha!!

Nieza Ishak said...

hohohohooooooooo

roti tue kena ngapp 2org
bila nak ajak akak ngapp sekali ..hihihi

shaza said...

kak gojes, pada aku sandwich o'briens memang lagi sedap dari subway.. kat great eastern mall tu ade..

DrSinga said...

kamera trik eh??
nampak kecikkkk je...

Ya ALya said...

aduhai....kebulur sangat la tu ye.....hehehehhehehe

Elyn said...

aku dh berminggu2 ngidam nk mkn subway!! nmpk lak sandwich ko ni hadehhhhh tak thn la beb!!

A D I A said...

i tak suka wholemeal! biarla i hidup lama dgn kaedah lain hhehe. i tak jejak lagi empire ni, u selalu gi area sini ni deal dgn ofis gomen sebelah subang parade tu ke?

Salmia said...

pagi2 makan roti gardenia butterscotch je..

ibu_Arifa said...

sedapnyer...kat sini ada subway jer..tu pun baru bukak..

SyidaMislan said...

kak long,
yang haram tu memang dah blacklist awal-awal. nak tolak pun geli jek.uwekk...

SyidaMislan said...

kak ngah,
hamboooi ko kak!tak agak-agak. mana ada hantu raya, aku ni yang dah excited nak raya.hehehe.

SyidaMislan said...

nieza,
bole je kak.akak add la kita kat ym, nti kita akan berhubung lebih lanjut tentang perkara ini.sgt formal ayat ni kan?

SyidaMislan said...

shaza,
ada ke?nape aku tak tau ek?tapi bole dikira sbelah tangan bape kali je aku ke sana....walaupun dekat dengan umah.

chugie said...

wow, selamat akak dh entri kn pasal O'briens ni.. sy baru je cadang2 nk menery makan kat situ.. emm nampak cam lebih kurang sama je ngn subway kan?

SyidaMislan said...

Dr Singa,
haahkan.nampak kecik jek.tapi real life,nak pegang 2 tangan pun tak muat.

SyidaMislan said...

Ya Alya,
memang pun.sampai menggeletar badan.bukan parkinson tau..

SyidaMislan said...

Elyn,
ngidam subway sampai berminggu2? kat putrajaya takde ke? parah dah kes ko ni, bole membawak ke EMERGENCY kat spital tu...huhu...

SyidaMislan said...

Adia,
i dtg sini seminggu 3-4 kali jugak la, kat pej tanah petaling tu. susah betul nak suruh diorang ni pindah.office baru i dah siapkan,tp diorg tak pindah jugak.

p/s:jgnla ada staf kat sana yg baca statement ni.heheheeee

SyidaMislan said...

Salmia,
butterscotch pun sedap dan mudah didapati berbanding O'Brien ni...errrrrr tak nak dating kat sini ke?

SyidaMislan said...

Ibu Arifa,
subway pun ok jugak. kenapa kat penang tu banyak yang takde?adakah disebabkan parti pembangkang?hmmmmm....

sis shuhada said...

selera nampak. banyaknya sayur! hehehe menu sihat.

jom ke THE SOMEL LOMELS pulak..
NisaChoc Giveaway