16 June 2010

Khas Untuk Ibu Arifa

Lepas sahur aku perasan yang Ibu Arifa atau Min ada tinggalkan mesej kat shoutbox suruh bagi email address kat dia. Aku ni kan lurus, dia mintak email aku pun bagi je la kat dia tanpa ada rasa segan atau sangsi. Memang tak tercapai akalku dia akan hantar email kat aku yang sebegitu rupa. Tak dapat aku gambarkan perasaan aku time baca email dia tu. Fyi, this is the second time aku buat n3 yang berpunca dari Ibu Arifa. Yang dulu punya tengok kat sini.

Selama aku berblogging ni (macam lama sangat je, perasan!), aku tak pernah pun jumpa Min. Kalau Siti dengan Elly tu pernah la aku jumpa. Min nun jauh kat Penang tu and aku dah lama sangat tak pergi ke sana. Kami cuma saling memberi komen kat each n3. Dia anak perempuan yang sangat comel, mata dia besar, geram je bila tengok Dalila. Tapi itu pun tak dapat mengaburi perasaan aku bila baca email dia tu. Macam repeated je ayat ni, tapi aku nak bagitau korang macam mana perasaan aku, that's why aku repeat.

Aku tak sangka yang aku akan dapat email betul-betul daripada Min. Manalah tau if dia setakat nak update friendlist dia tu. Bila aku nampak je envelope kat yahoo icon tu ada blinking, jantung aku rasa berdebar sangat sebab aku terlalu curious apa yang Min nak email kat aku ni? Tajuk email dia "watermark untuk akak gorjes". Min buatkan watermark untuk aku! Sangat terharu okaaaaay! Aku dah lama nak watermark ni, tapi aku tak tau nak buat atau cari kat mana. Min cakap dia nampak gambar kat blog aku takde watermark sebab tu dia tolong buatkan. Macam nak nangis akak gorjes ko ni, Min! On top of that dia siap tolong ajarkan macam mana nak guna watermark tu. Double terharu.

Akak gorjes nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kat Min sebab buatkan and tolong ajarkan macam mana nak guna watermark ni. If akak gorjes pegi Penang, insyaallah you are in my priority list. That is why akak gorjes dedicate this entry untuk Ibu Arifa.

Since ramai yang tanye kat aku macam mana nak buat watermark ni, aku tak mampu nak menolong korang. Apa kata korang klik kat nama Min tu, tanye kat dia. TQ

13 comments:

nigina said...

wahh bestnya...

Salmia said...

kalau datang penang terus la singgah ke sungai petani.. hehehe

ibu_Arifa said...

hihihi..terima kasih kak syida. sukanyer hati saya bila kak syida pun suka dgn watermark tu :)

saje nak "tolong jaga" gambar2 kak gorjes agar tak di ciplak orang.
sharing is caring >_<

DrSinga said...

errr.....
mana nak buat watermark2 ni ek?
menarik jugak..
:)

kakngah said...

ye la..
skrg ni ramai nau yg suke ciplak gambar org lain tnpa bg kredit kt tuan punya gambar..

Huda said...

hehe..best tu..debar gak td igt ape la yer :)

Nieza Ishak said...

uwaaaaaaa santikkk .. santikkk ...

syidah belajar la buat, nanti buatkan akak 1 ...hihihi

10 said...

hehehehe... "ibu arifa wat hal ya"... ingatkan hal apa tadi... baca mesej kat shoutbox... terkejut jugak...

dengan erti kata lain ibu arifa wat gempar ja... hehehe... saya pun dapat jugak...

cantek... pinggang ramping gitu...

A D I A said...

motif klu gi penang dah plan nak jumpa bagai. kita duk setaman (keramat-tmn permata) tak jumpa2 pun hehehe.

Yummy Mummy said...

Eh eh cutenya watermark awak! Saya sangat suka! I loike!

Umi Nuha said...

kalau nak g penang, drop by kat ipoh dulu tau :p

Umi Nuha said...

kalau nak g penang, drop by kat ipoh dulu tau :p

SyidaMislan said...

@nigina: mmg best.=)

@salmia: sg petani?insyaallah

@ibuarifa: thanks a lot

@dr singa: sila tanye ibu arifa.

@kak ngah: sape sgt la nak amik gamba kita yg comot tu

@huda: saje je buat saspen.hehehe

@nieza: nak belaja?ntah bila nak pandainye.

@10: cekcikan gamba tu?

@adia: u kira separate arrangement la

@yummymummy: thanks!

@uminuha: kita g ipoh bulan 8 nanti, ada pgram anak yatim.