08 June 2010

Si Gorjes @ Italiannies

Lepas meeting dengan orang gomen kat Pejabat Daerah Petaling, akak gorjes ajak kawan akak gorjes pegi recce Empire kat Subang. Since dah dekat sangat dengan tempat akak gorjes meeting ni. Jalan kaki je. Empire ni kira macam ala-ala Pavillion kat Subang ni la. Banyak kedai yang hi end jek.

Akak gorjes nak try makan kat Italiannies. Tak pernah try pun. Tapi disebabkan semangat inkuiri yang sangat tinggi, akak gorjes makan kat sini. Ok la ambience Italiannies ni. Kalau nak datang lepak kat sini pun ok jugak.






Ni appetizer kami. Nama dia Quatro Platter. Memang banyak dan bermacam-macam dalam satu plate. Ada risotto balls, calamari, stuffed mushrooms dan zucchini fritte. Habis ke kami makan 2 orang ni?

Akak gorjes punya Strawberri Colada yang merah tu, yang belakang tu Lemon-Ade.

Grilled Strip Steak, akak gorjes yang punyaaaaa...

Grilled Salmon Oreganato, kawan akak gorjes punye

Memang confirmed kami makan tak habis, masing-masing bungkus bawak balik. Lepas tu kami nampak signage ni dalam Italiannies tu, "Our Food Is For Sharing". Barulah kami faham kenapa kami makan tak habis each dish. Hehehe

8 comments:

Mama Hanim said...

ini lg dasat punya menu daaa... nk jugak laaaa...

-- xde tu kat kedah ni..huhu..

Nieza Ishak said...

iyaaaaaaaa kami kalo makan kat situ ambik 1 appertizer + 1 main couse + 1 dissert .. share berdua dgn hubby .. kalo 4 beranak mmg tak cukup la.

ahkak cukup suker kalo dia buat pormo 4in 1 pasta ... gulrppp glurppp lama tak menyinggah .. skrg ni kena simpan duit takleh nak merendek makan sedap2 ...

tumpang cuci mata jerk la ekkk ...

Ena said...

SEDAPNYER..

nak jugakkkkkkkkkk!!!
heheh..

burpppp!! keyang.. jamu mata.. :)

chugie said...

aduh, akak gorjes ni.. bestnye di itallianese.. saya sangat suka pizzanye.. walla!

dh lame sy x terjah Ittalianese..

chugie said...

aduh, akak gorjes ni.. bestnye di itallianese.. saya sangat suka pizzanye.. walla!

dh lame sy x terjah Ittalianese..

Papakeechee said...

nyum nyum ... suka la tagline cam tu ... sharing la kat sini gak ... =P

ummikhayra said...

hehhehe masa saya first time datang pun, order gak sorang satu siap dengan salad sekali. Bila sampai, mak aih.. portion memang banyak... tp nasib baik saya n husband ala-ala naga kan, hampir licin la. Tinggal side2 je... :P

nigina said...

aduhai makanan ni buat terliur la...