16 July 2010

Bibik Bawah Umur

U olls pernah ada experience tak dengan bibik yang under age? Biasanya diorang menipu age diorang yang kat passport tu. Aku selalu wondering macam mana sistem jabatan imigresen indon tu beroperasi sebab macam senang sangat buat passport tipu-tipu umur. Diorang ni takde IC ke? Or at least birth cert?

Bibik aku yang dulu tu memang best part jaga budak, tapi bila dia tiba-tiba cakap nak balik sebab dah tak larat jaga Aqid, aku sentap okaaay! Yelah, masa tu Aqid baru setahun, apa yang dia tak larat pun aku tak tau la. Yang aku tau bila aku takde kat umah, dia pasang acond 24hrs dengan alasan Aqid tak bole tido kalau tak de acond. Tapi bila malam elok je anak aku tido tak pasang acond. Tu cite lama, maafkan je la bibik tu.

Korang nak tengok bibik baru aku yang underage tu tak? Tapi jangan report kat imigresen pulak tau, sebab dia ni orang Malaysia. Jangan terkejut ye.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Inilah muka budak yang paling rajin di abad ini. Mummy dia pun tak serajin macam ni. Siap silang kaki masa iron baju. Pastu bila malam bole mengigau nak iron baju. Hehehee..... Ada yang berminat nak jadikan menantu tak? Sila isi borang, yeaaa...



p/s: iron tu tak cucuk kat plug pun.

23 comments:

kakngah said...

ko tuju soklan tu kt kaklong..
dia ramai ank dares..
ngeh!ngeh!ngeh!

A D I A said...

harap swith to off la ye, risau i tgk. baby dlm perut ni maybe ggirl. kita tgk camne ye.

MamaYatie said...

waa..calon menantu pilihan ni...hehehe

Nigina said...

amboiiii rajinnya... siap silang kaki lagi... hehehhehe kelakar tgk

kak long said...

hoohoo...
kakngah,betul-betul....

bebesan la kito yo...

shaza said...

haha.. muka tak bersalah jer.. nak pinjam boleh?? baju kat rumah aku ni banyak lagi tak bergosok.. ngee ngee..

ibu_Arifa said...

tu buat dgn rela hati ker paksa rela tu..hihihi..sampai ngigau2 lagi tuh.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

rajinnyer bibik ni..
leh hire ?

Izan Ishak said...

ingatkan bibik manalah tadi...bibik aqid yg sangat rajin rupanya~~

Mama Hanim said...

phewiittt...

kakyong said...

amboi.. kecik2 dah leh di harap...

SyidaGorjes said...

kak ngah,
ko main pas baton pulak ek?hehehehehehe...

SyidaGorjes said...

adia,
u havent scan?mcm mana nak beli baju baby? or u just beli unisex je. tak sabar tunggu aqid's girlfren to be.huhu

SyidaGorjes said...

mama yatie,
semoga akan berterusan macam ni.jangan jadi macam mummy dia yang pemalas nih...=)

SyidaGorjes said...

nigina,
part tu yang paling mahal!hehehe

SyidaGorjes said...

kak long,
sila isi borang D, G, H, dan S dulu ye.tq,hehehe

SyidaGorjes said...

shaza,
kalau aku tak bagi, dia nangis, so aku bagi je la. siap mintak baju nak iron yang aku tak tahan tu.

SyidaGorjes said...

min,
dia tau mummy dia pemalas, tu yang dengan rela hati dia buat sendiri...kekekekekeeee

SyidaGorjes said...

leily,
bole je.sila bagi alamat, nanti kita anta dia ke sana....huhuhuh

SyidaGorjes said...

izan,
angin rajin dia dah datang.

SyidaGorjes said...

mamahanim,
sape yg phewitt tu? mama ke hanim? nak ngorat eh?heheheheheh

SyidaGorjes said...

kak yong,
smoga dia akan terus bole diharap sampai besar nanti.

ERMAYUM said...

ooo rajin minat gak but anak pompuan untie semua tua tua heheh