08 July 2010

Cake! Cake! Cake!

Bila masuk bulan July ni kami kat ofis akan celebrate birthdays almost everyweek. Tapi bila sampai hujung July and early August lagi lah tak hengat. We will celebrate birthdays almost everyday. Kalau tak everyday pun, selang sehari. Adakah aku akan gain weight kalau makan kek everyweek? Im not sure its working for me sebab aku dah keje kat sini 4 tahun lebih dan berat aku sama je since before kahwin sampai la sekarang.

Last Monday we celebrated 2 birthdays. Birthday Kak Azizah dengan Tun. Satu peach cake and another one is chocolate indulgence. Yummmeh!

Semalam we celebrated Kak Latifah's birthday. Actually birthday dia pun last Monday tapi takkan la satu hari nak makan sampai 3 jenis kek? Macam tak lalu je, that is why kami lambatkan sikit untuk yang ni. This is chocolate strawberry. Bila makan kek ni terasa macam Siti Nurhaliza, boleh tak? Hehehee.....

You olls nak cake ape bila birthday nanti?

P/S:YB, kalau u still kat sini, kami akan celebrate birthday u jugak.=)

26 comments:

nigina said...

wahh bestnya dpt kek hari-hari macamni.. kalau gina mesti suka... sebab boleh naikkan badan...

Izan Ishak said...

syida, nasib baik berat xnaik dok makan kek je. tp kalau izan, semua kek pun suka...lagi2 kek coklat! nyummy~

Huda said...

bagus tul berat leh maintain :) alahai kek, sodapnye..nyum3..

kakngah said...

wey... meh la pos kt ofs aku sikit ha... xbaik gemokkn dr sensorang tau...

Papakeechee said...

ada kosong tak at ur office?? selalu je ada makan ... best la!! lagi semangat nak dtg keja

Mama Hanim said...

kek mmg sodap woo.. kita pn belasah je tanpa rasa bersalah..nyum2..

diet? lupakan je..huhu..

ibu_Arifa said...

huhui..sedapnyer tgk kek tu kak..saya ni peminat mkn kek. pantang nampak kek..
saya paling suka black forest dan chockate indulgence jgk :P

A D I A said...

baca tajuk tadi ingat u bake cake. rasa nak pengsan je hehe. btw org kat spital tamau diraikan ke? bawak le kek ke sini.

mama zharfan said...

yum yum sedapnya..
kalau me, me suka mkn butter caker ajer..cake yg perisa lain me tak suka heheehhe

chugie said...

cedapnye tengok all the cakes tu..

Salmia said...

dah makan cake weekend lepas..
gila kaya kedai kek kalau ari2 mcm ni.

Elyn said...

i bulan ni dh muak gile dgn kek!!!

SyidaGorjes said...

nigina,
kalau bole naik berat badan makan kek mesti senang kan?tapi tidak bagiku....

SyidaGorjes said...

izan,
kalau sekali sekala bole la, if tiap2 minggu tak mampu nak menghabiskan kot.

SyidaGorjes said...

huda,
mana ada maintain, makin mengurus lagi ada...=)

SyidaGorjes said...

kak ngah,
meh sini bagi alamat, sepantas kilat aku nganto kat ko kak.

SyidaGorjes said...
This comment has been removed by the author.
SyidaGorjes said...
This comment has been removed by the author.
SyidaGorjes said...

Papakeechee,
ada! sekarang tengah cari orang, nak apply ke?hehehe

SyidaGorjes said...

Mama hanim,
diet untuk kurus?tiada dalam kamus hidupku...

SyidaGorjes said...

Ibu Arifa,
akak pun suka coklet jugak!sama la kita..

SyidaGorjes said...

Adia,
kalau i bake cake, cnfm oven ai meletop.hahaha.tak pernah seumur hidupku buat kek. kalau betul i buat, nanti i buat kenduri makan kek sesaje.

SyidaGorjes said...

mamazharfan,
butter cake is quite good.tapi kat opis ni macam takde sape pun yang fevret butter cake, so ai pun tak dpt la nak makan.

SyidaGorjes said...

chugie,
mmg sedap chugie.meh le dtg mkn!

SyidaGorjes said...

salmia,
kami memang dah ada contract dgn secret recipe kat giant klana jaya tu.staff semua dah kenal.

SyidaGorjes said...

elyn,
i will be experiencing the same .....