16 July 2010

Farewell Lagi =(

Blog aku ni agak femes (femes ke?) dengan entry makanan. Dalam seminggu at least mesti ada sekali, kalau lebih maksudnya aku je yang makan banyak. Ooops! Kali ni kami kat ofis buat makan-makan untuk farewell Suhaila. But this one engineering team je. Suhaila dah kerja kat sini more than 3 years, tapi aku kenal dia since 2002 lepas grad. Dia ni la partner in crime aku untuk bergossip kat intercom. Walaupun koordinat tempat aku dengan dia selang berapa langkah je. Korang pun mesti ada kawan yang macam ni kat ofis kan?

Kami makan kat restoren baru kat Kelana Mall in Kelana Jaya. Restoren ni agak kecik, tapi deco dia quite nice. Jom tengok kami makan ape?


Kailan ikan masin - ai tak makan sayur hijau ni.


Kerabu mangga - walaupun tak hijau, ai still tak makan jugak


Ikan sweet and sour - ikan dia kecik sangat and dia goreng terlalu garing


Sirap limau - minum ais sekali sekala bole kan?


Group photos

Actually banyak lagi gambar lauk tu, tapi aku lupa nak snap sebab dah kelaparan. Diorang masak lauk lembab sangat. Overall, kureng best. Maybe takkan datang lagi. Ni nak cite pasal farewell or food review? Maap, dah lari tajuk. Hehehe....

11 comments:

kak long said...

MEMANG TERBANTU SELERA KLU SERVIS LEMBAB...
HARI TU SEKALI KAKLONG MAKAN KAT RESTOREN RIMBA BANGI...
AIR DAH LAMA HABIS...MAKANAN TAK SAMPAI2..ORG LAIN DAH KENYANG DAH...
LAST2 ANGKAT MONTOT,BLAHHH...
MALAS NAK MASUK KEDAI TU LAGIK...

A D I A said...

ni kat buna ni! rindunya kampung halaman i!

DrSinga said...

*angkat tangan*
saya pun tak suka makan sayur!!!!

DrSinga said...
This comment has been removed by the author.
A N A K - A N A K K U said...

adush sedapnyer kene terjah nie...melelh air liur tgk makanan

kakyong said...

kalilan tu cam sedap... i likeee vege..
kalo servis lembab.. malas nak return dah... selamat tinggal romeo lah jawabnya... hahahaa

SyidaGorjes said...

kak long,
waiter dia 2 org je, yg tukang masak tak tau la bape org.kedai dia pun takde la besar sgt.tp rasanya dah tak dtg lagi sini kot.

SyidaGorjes said...

adia,
pandainya u!i seboleh-boleh nak keep it anonymous.heheheheeeee....

SyidaGorjes said...

makDoc,
aik!dokter pun tak makan sayur?mcm mana nak suruh rakyat jelata amalkan gaya hidup sihat?

SyidaGorjes said...

kay,
food dia average je.takde ape yg superb.bole try la if u want.

SyidaGorjes said...

kak yong
sama la kita.