09 July 2010

Future Engineer

Aku rasa aku dah letak benda tu kat tempat yang Aqid tak boleh capai dan cari, tapi entah macam mana bole sampai jugak kat kepala dia. Aqid ni pantang tengok something yang agak tidak normal pada pandangannya, semua dia nak. Since Aqid ni menjadi kesayangan mak aku (cucu pertama la katakan), semua yang dia mintak, confirm bole dapat. Harus diingat, ada pros and cons ya disitu.

Korang tengok la ape yang Aqid pakai kat kepala dia tu. Safety is good. Tapi safety helmet aku tu bukan buat pakai dalam umah, nak oii! Umah kita ni insyaallah selamat.


Aksi bersama CD. Jari tu lepas korek hidung. Hehehe.


Sekarang dah pakai baju. Elok sikit kan?


Dengan Shaun The Sheep juga. Tapi gatal montot pulak.

Moral of the story: jagalah keselamatan walau di mana jua anda berada.

Sekian, terima kasih.

P/S: esok hari sabtu! nak pegi shopping lagi, jom!

26 comments:

zue @ annaleeya said...

bagus tuh syida.. beringat sblom kene.. sbb tuh aqid pakai topi tuh awal2... hehehe...

kakngah said...

tajam jari telunjuk lps korek hdg hahaha!!!

Izan Ishak said...

aqid..aqid..biar selamat selalu~

shaza said...

hehe.. takpelah, Aqid nak ikut jejak langkah mummy dia seorang engineer yang berjaya..

p/s- huhu.. aku pun nak pi shopping esok.. raye dah nak dekat.. ( bulan pose tak bole nak shopping..)

AdamNigina said...

bagus cita-cita tinggi... amin...

Huda said...

hehe aqid2..sgt bijak..bagus gak keselamatan di mana2 pun tetap kena utamakan :)

ibu_Arifa said...

hahaha..cute jer Aqid nih dgn topi tu..hahaha

kak syida..esok kita jumpa kat mana? (kekonon je..mcm lah dekat nak ikut gi shopping sama)

Salmia said...

owh.. ingt nk p beperang td.. hehehe

kak long said...

kalau mama dia ambik safety helmet tu mesti melalak...

bdk2 kalau bkn mainan dia suka sangat nak main...

A D I A said...

motip dalam umah kai helmet kat luar rumah tak pakai? luar lagi dangerous ok. esok shopping? uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Papakeechee said...

kalau engineer hemsem cam ni ... i nak hire la ... hehehe ... comel la aksi korek hidung itu ... *cobit cobit pipi*

suhaisweet said...

Very nice n cool friend..Something special for u.. Don’t Miss it!

sirna said...

gambo 1st tu seksi u!

SyidaGorjes said...

kak zue,
mmg bagus kak. tapi lokasi penggunaan helmet tu macam tak bape betul jek.hehehe

SyidaGorjes said...

kak ngah,
part tu ko memang cepat je nampak ye kak?muahahahaaa

SyidaGorjes said...

izan,
nasib baik sorang je yang macam ni.kalau 10?pengsan den.

SyidaGorjes said...

shaza,
belum berjaya sgt.hihihi

p/s:aku tak jadi pegi shopping, sakit perut.

SyidaGorjes said...

nigina,
insyallah....

SyidaGorjes said...

huda,
nasib baik tak bawak balik safety vest, kalau tidak.....mesti dia nak pakai jugak.

SyidaGorjes said...

ibu arifa,
dalila nak tak topi tu, nanti bole pakai sama2 dgn aqid.

nasib baik tak janji dgn min, tak jadi g shopping la...

SyidaGorjes said...

salmia,
berperang?under age la kak.

SyidaGorjes said...

kak long,
anak kak long pun mcm ni jugak ke?poning den ni haaa....

SyidaGorjes said...

adia,
takkan nak bawak aqid pegi shopping pakai safety helmet, habis la jatuh saham aii...

dont worry, tak jadi pegi la.

SyidaGorjes said...

papakeechee,
emsem ke? kembang-kembang hidung mummy dia nih...

SyidaGorjes said...

Sirna,
aksi seksi sebelum baligh takpe.heheheh

DrSinga said...

montot gatal....
ada cacing kotttt...
meh datang sini... antie bagi ubat cacing!