28 July 2010

Kunci Kerjaya Konfiden

Sabtu lepas akak gorjes telah menghadiri bengkel Kunci Kerjaya Konfident anjuran majalah Cosmo dan sponsored by Shu Uemura, Hotel Nikko, and T-Joue. Yuran penyertaan cuma RM50 sahaja. Tapi banyak benefit yang kita dapat tau. Yang bertudung biru tu Nurfarahin Jamsari.


Seramai 80 orang pembaca yang telah terpilih ke workshop ni. Biasanya orang yang datang workshop macam ni ialah sememangnya 'kaki workshop' macam akak gorjes ko nih. Kali ni workshop ni dijalankan dalam skala yang sederhana sebab selalunya yang datang dalam 40-50 orang jek. Maybe sponsor best, tu yang ramai datang. Akak gorjes pergi workshop tengok sape sponsornye, kalau kureng, tak kuasa aku nak pegi okaaay.



Satu table duduk 6 orang. Aku datang 3 orang kawan yang agak otai dalam arena workshop ni. Kat atas tu booklet yang disediakan oleh Cosmo. Nampak tak paperbag kecik Shu Uemura tu?




Nurfarahin is the first presenter. Dia ajar on how to communicate effectively. Hopefully lepas ni aku takkan jadi seorang yang pemalu lagi. And bertukar menjadi yang mesra alam.




Table aku yang paling depan sekali. Sambil dengar Nurfarahin, aku pun sambil makan brownies and chicken pie. Sedap tau!


Ni adik housemate aku masa kat JB. Dia one of the otai workshops nih. Masa segmen Shu Uemura, kitorang dapat try product baru dia. Lipstick and lipgloss dia cantik. Tapi aku tak pernah suka pakai lipgloss. Sebab macam rasa melekit. Walau apapun eyelash curler and mascara Shu Uemura adalah the best in the world tau!


Ni kawan adik housemate aku yang kat JB tu. Mulut dia macam tu sebab tengah try lipstick Shu Uemura. Semua yang kat meja tu pakai lipstick tu cantik je aku tengok, tapi bila aku pakai nape lain pulak color dia? Tak puas hati tau.....



Hunny Madu from Fly FM pun ada. She is the ambassador for Shu Uemura.

After that we had lunch. Ini pinggan kedua tau. aku malas nak amik gamba lagi 4 pinggan yang aku makan sorang. Percaya tak?


Part ni talks by Cosmo editor. Nampak dalam majalah cantik je orangnya, tapi bila live lebih kurang macam aku jugak. Takde la flawless sangat pun.



As usual, dapat goodies bag bila balik.




Inilah benda-benda yang dalam goodies bag tu. Voucher Shu Uemura RM50 (dah pulang modal bayar untuk penyertaan), voucher T-Joue RM50, Shu Uemura samples (size macam travelling kit), majalah Cosmo Aug and 10 paket heel repair cream by Scholl.

Kali ni akak gorjes tak dapat lucky draw pun. None from our table yang dapat =(, tapi goodies bag dia pun da ok, kan?

18 comments:

A D I A said...

wah duk table depan, takde ke dia tanya soklan org duk meja depan? shu eumura ni i pakai mascara dia, mmg marvelous. lain tu i tunggu org hadiahkan i je.

DrSinga said...

4 pinggan kecik....
tak pe.....

Salmia said...

wah.. goodie bag pun dh mcm hadiah jacpot je. hahaha

Huda said...

salam syida,

lame x kunjung kan..sori yer..bz sikit..bnyk mis cite u ni :)

Papakeechee said...

wah bagus sgt la tu ... i really love your goody bags tu ... selalu i tak minat la all these workshop thinking that it;s a waste of time ... but then since u banyak kali dah pergi ke workshop2 ni cam best pulak and also with all those goodie bags and FOOD!! ... ok nak carik workshop kat penang plak ... heheeh ...

Nigina said...

wahh bestnya.. kalau tak dapat jumpa u kat sana... my fren pun ajak p workshop ni... tapi ada hal .. so tak dapat join workshop tue...

Nigina said...

wahh bestnya.. kalau tak dapat jumpa u kat sana... my fren pun ajak p workshop ni... tapi ada hal .. so tak dapat join workshop tue...

Mama Hanim said...

wah2.. pasni makin gorjes n lbh mesra alam lah ye..hehe..

bagus2 utk keyakinan diri kan..

SyidaGorjes said...

Adia,
tujuan duduk depan senang utk Q&A session. kalau tanye bole dpt hadiah.tp wkshop ni xde buat mcm tu.hancur hatiku....

SyidaGorjes said...

makDoc,
size dinner plate la.tp byk makan buah je...

SyidaGorjes said...

salmia,
ini tak jackpot sgt.yg dpat luckydraw tu lagi best.siap dpt perfume bagai..

SyidaGorjes said...

huda,
takpe2.scroll slow2 utk previous entries =)

SyidaGorjes said...

rina,
i pun mula2 macam malas je nak pegi workshop because i thot that i'll b bored.tp bila dah pegi.....syok giler!most of the workshops by mags kat KL.

SyidaGorjes said...
This comment has been removed by the author.
SyidaGorjes said...

nigina,
ye ke?if u like to join benda2 macam ni, lain kali kalau ada lagi i bgtau u...

SyidaGorjes said...

mamahanim,
betul!betul!betul! kalau nak tunggu ofis anta kita pergi workshop macam ni ntah bila la pulak.posibility mcm zero jek.

Elyn said...

eh lenkali ko nk pi... ajak la aku. aku pun nk goges cam ko hehehehe

SyidaGorjes said...

elyn,
mana la aku tau ko nak pegi.next time aku roger ko dulu.