29 July 2010

N or M?

Pagi tadi aku ke SUK, Shah Alam. As usual, aku akan park kete kat luar gate untuk ambil pass kat pak guard. Sebelum sampai kat pondok pak guard tu aku ternampak something yang menggelikan jiwa dan ragaku. Sekali nampak macam aku yang salah, bila dua tiga kali.......

Cuba korang tengok ni...


Memanglah ada maksud untuk awan, tapi aku rasa penggunaan awan adalah tidak terlibat dalam hal ini. Puas aku fikirkan, mungkin diorang guna shortform that is why diorang letak 'awan'? Awan biru? Awan mendung berarak kelabu? Awan dania?

Kalau nak mengeja pun salah, macam mana nak mentadbir negeri?


p/s:kalau dah tau salah, kenapa letak jugak? I dont get it.

24 comments:

Mama Hanim said...

huhu..apa daaa.. dia sekolah kt mana ntah..kui3..

ejaMaria said...

apa da... sebesar-besar tulisan tu takkan la tak perasan...

Salmia said...

malu
malu..
memalukan!
hehehe.. kecoh la pulak :p

Nieza Ishak said...

dah desperate sangat ..
tue yg pakai jerk ...

Suhana Shahril said...

malas nak soh kedai otter baliklah tu..

kakngah said...

sape yg apprvd layuot nih???

Papakeechee said...

aiyooo ... shy lerrr like tat ... maybe they kedekut nak change ... nak save duit utk masa depan ... huhuhu ...

mama zharfan said...

LOL :) :p

DrSinga said...

ni mesti untuk famili Jula Juli Bintang Tiga

ibu_Arifa said...

hahaha... peminat awan dania kut nih.

Elyn said...

dierang igt org lain buta huruf kot... so tak perasan la salah eje tu huhuh

SyidaGorjes said...

mamahanim,
tak pasti la dia sekolah kat area mana serta kawasan parlimen yang mana satu kat selangor ni.

SyidaGorjes said...

ejamaria,
tu la pasal.pak guard tu lagi bole tanye, nak pegi konvensyen tu ke?what?

SyidaGorjes said...

salmia,
memang memalukan dan memilukan ....

SyidaGorjes said...

nieza,
kalau desperate pun agak2 la.bukannya susah nak print banner tu.sehari pun bole siap.

SyidaGorjes said...

suhana,
kalau malas, sape yg malu?

SyidaGorjes said...

kakngah,
yang penting, aku tak keje gomen.hehehe

SyidaGorjes said...

rina,
tak tau la diorang ni...

SyidaGorjes said...

mamazharfan,
=D

SyidaGorjes said...

makDoc,
Jula Juli Julu?

SyidaGorjes said...

ibuarifa,
peminat yang tegar kalau macam nih..

SyidaGorjes said...

elyn,
sebenarnya diorang yang buta huruf....sengal btol.

ERMAYUM said...

maybe short form for nama organization kot hahaha

AiTotYati said...

haish,

takkanlah tak check dulu sblm gantung banner tu? mustahil tak perasan. ke buat2 tak perasan?

bukan kena belanja lagi pun utk correction tu. dah sah-sah boleh dapat free kalau g buat semula.

skrg sape yg malu? -_-"