01 July 2010

Pindah Lagi

Empat tahun lepas office aku di penthouse, tingkat 16. Masa tu company yang takde family day ni kecik jek. Bila dah office kat atas sekali, masa tunggu lif yang paling membuat semua orang bengang. Mana taknye, nak sampai tingkat 16 tu lif mesti berhenti sekurang-kurangnya 10 kali di level yang berlainan. Tapi masa tu tak pernah pulak lift rosak. Alhamdulillah.

Bila project department dah expanding, diorang semua turun ke bawah kecuali aku sebab aku bukan project department, masa tu. After sometimes, development department pulak expanding. Time ni la aku turun ke ground floor bersama mereka yang lain. Yang agak membosankan bila bos nak jumpa ko ASAP, tapi ko kena tunggu lif lama giler sebab nak naik tingkat 16!

Sekarang kami terpaksa berpindah lagi sebab bos dah boring tunggu nak jumpa staf lambat sangat, kami pindah ke tingkat 15 pulak. Siap ada buat internal staircase nak naik tingkat 16, nak cepat punye pasal.

Ini keadaan filing room yang telah dibersihkan. Ini baru suku daripadanya.


Drawings yang perlu diangkut ke atas jugak. Model yang dua orang tu sangatlah low profile. Gambar mereka tak nak disiarkan yea...

Masa diorang membersih dan mengemas filing room ni aku ada meeting. Tau-tau je semua kerja dah hampir siap.=)

18 comments:

kak long said...

eerrr...


bukan bidang kaklong...

no komen....(jwp artis tu)

balik dulu yo...

DrSinga said...

bukan ko saja adjas meeting ...time diorang mengemas???
:P

Huda said...

waa..pindah2 ni sensitip :) tgh packing barang nk pindah umah..hehe..

A D I A said...

cakap dgn boss "kami nak pindah bangunan sendri, boring la share2 dgn org lain"

kakngah said...

drawing aku main sidai jek...

Salmia said...

happy moving.. hehehe

Papakeechee said...

moving is sgt2 memenatkan ... but lucky u had a meeting right masa nak berpindah tu ... coincidence??!!?? hehehe ... =)

~ana~ said...

salam singgah sambil mkn roti high 5..:)

Mama Hanim said...

huhu..slmt menjalani kerahan tenaga.. jgn marah..kui3..

SyidaMislan said...

kak long,
pakai jawapan artis?adakah akak artis?hehehe

SyidaMislan said...

DrSinga,
last minit punye meeting, bos suruh pegi.kalau tak pergi nanti kita dikatakan mengingkari instruction pulak.

SyidaMislan said...

Huda,
pindah umah mesti excited, kan?

SyidaMislan said...

Adia,
dah lama bos nak bli bangunan ni, tp diorang tak nak jual 1.kalau nak beli, kena bli sekali 2 bijik.bos takmo.

SyidaMislan said...

kak ngah,
yg kat penyidai tu current project.yg gulung ni dah lama punye cite.

SyidaMislan said...

salmia,
not happy to move, penat.

SyidaMislan said...

papakeechee,
yes it is coincidence.

SyidaMislan said...

ana,
makan la byk lagi ye..

SyidaMislan said...

mamahanim,
takleh nak jadi kerahan jugak,sbb tak larat nak angkat papepun..hehehe