05 July 2010

Retail Theraphy

Akak gorjes nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah memberi sokongan kepada akak gorjes bagi meneruskan usaha murni ku sepertimana dalam n3 ini. Mama hanim punye suggestion dengan menyuruh aku ke sana sebagai retail theraphy amat aku hargai dan diikuti 100%. Nothing wrong with retail theraphy time dah gaji ni kan? Hehehee....

At first, objective aku ke sana hanya untuk mencari purse yang ala-ala petite macam aku ni since purse yang papa Aqid belikan tu dah azab sangat rupanya. Kalau aku cakap objektif aku ke sana nak window shopping je macam tak berapa betul je prosidur terapi tu.....bila membeli, tu la yang best kan? Jom tengok apa hasil theraphy aku pada hari tersebut.....


Tak la banyak mana sangat. Aku pergi pun 5 jam je. Kalau korang bagi aku retail theraphy 5 hari kat Pavillion tu, mau aku sapu semua sekali. Hahahaha.... Ada cerita untuk setiap shopping bag tu. Tapi before that, aku agak wondering kenapa Pavillion tak buat macam Jusco or other shopping stores yang buat kempen No Plastics Bag On Saturday? Nanti aku cuba hantar email kat management dia =).

Maybe ada yang dah agak aku memang pergi ke Club 21 sale tu. Mungkin aku tak akan dapat tidur lena kalau aku tak pergi ye. Tak beli tak pe, tapi jangan tak pergi. Saje nak bersesak-sesak dengan orang lain yang nak membeli. Bole tak? Tapi aku tak balik dengan tangan kosong, aku belikan Papa Aqid baju untuk raya kat Armani. Dia memang fevret dengan Armani ni. Kira macam hadiah Fathers Day aritu la.

Dah terlanjur kat Pavillion tu, kami ke Gap kids pula. Haritu aku dapat sms from Gap diorang ada buat sale 50% off on all items. Kalau beli 3pcs and above dapat lagi 10% off. Memang hilang akal dibuatnya. Walaupun kedai tu tak sebesar mana, mestila aku kat situ selama 1jam lebih untuk pilih baju Aqid. 2 minggu lepas aku dah janji dengan mak aku yang aku takkan beli baju raya Aqid lagi sebab dah lebih sedozen baju dia. Tapi ianya sangat tempting, plus its a good bargain kan? Sape setuju dengan akak gorjes?

Diulang semula, objektif retail theraphy ialah nak cari purse untuk akak gorjes. Mana dia? Nak tau cerita beg yang besar tu? Nantila...

14 comments:

A D I A said...

motif tunjukpaper shj?? we want more!

DrSinga said...

cett...
'5 jam je'
.
.
:P

Nieza Ishak said...

wah wah wah ...
sib baik la akak golongan yang takleh pijak pavillion ... kena pijak jj jerk ..hihihi

SyidaGorjes said...

Adia,
malu la nak tunjuk yang dalam bag.takpe2 as we blogs along,mesti u akan nampak isi dalam beg tu...hehehe

SyidaGorjes said...

DrSinga,
mengapakah aku di'cett'?hehehe.kalau ai pegi sendri cnfirmed lebih dari 5jam.=)

SyidaGorjes said...

Nieza,
maybe location pavi tu jauh dari umah akak, kalau tak mesti tiap2 minggu sampai sana...

Huda said...

mak aih..5hrs..lame gak tu keliling mall :) pas shopping mesti lapor x ingat kan :)

SyidaGorjes said...

huda,
memanglah kelaparan,tp tak makan kat sana sebab mak da cakap mesti makan kat umah.heheheh

Salmia said...

tunjuk la apa isi dlm beg tu!!!

SyidaGorjes said...

salmia,
ni lagi sorang, sabar ye adek ku yg gorjes....

Izan Ishak said...

retail therapy mmg best!
nak tgk purse tu~

ibu_Arifa said...

syoknyer dapat buat therapi nih..saya pun suka sgt. ni mood baru keluar hospital ni..lagi lah rase nak p jln2..

lain kali ajak Min jgk tau..kita pusing2 sampai pening :P

SyidaGorjes said...

izan,
mmg best banget!

SyidaGorjes said...

IbuArifa,
orang klua spital mmg kene g jalan2, baru best!
kalau nak ajak min, kena buat pre-arrangement 1month before sbb min jauh nun disana.