21 July 2010

Sape Makan Cili Dia Rasa Pedas!

Kalau aku cakap aku baru first time jejak kaki ke Chillies, adakah aku tergolong dalam golongan yang terlewat? Seriously, aku memang baru first time jejak kat sini since aku telah di'paw' oleh clientku. Ofis diorang pun depan Empire Gallery kat Subang tu je. Kalau nak pergi makan kat Chillies jalan kaki pun sampai.

Last time masa aku pergi makan kat Itallianies tu, restoren ni tak bukak lagi. Sebab tu aku tak sampai ke sini aritu. Client punya pasal aku ikutkan jua......


Aku pilih tempat yang hampir dengan curtain walling, takde la kena bahang sangat. Its full height glass, panas koooo. Hati client kena jaga, pilih tempat yang tak seswai, nanti aku jugak yang kena balik. Betul tak?


Sementara nak tunggu diorang sampai, aku order dulu smoothies. Yummy!


This one is grilled beef something-something nama dia. Client punye.


This one is lamb something-something, aku tak ingat la nama dia ape.


Beef Burger. Ini aku punye. Jangan risau, semua aku sapu licin. Tak de hal.


Salmon dengan nasi goreng. Again, aku tak ingat full name dia ape.

Overall, price range lebih kurang macam kat Fridays. If compare Chillies dengan Tony Romas, aku opt for encik Tony! Ada sesape nak belanja aku kat Tony tak? Heheheheeee

24 comments:

kak long said...

selera western...
memang kena kar tekak ko dik...

ejaMaria said...

erghhh... jeles nye aku... makan tak hengat... klu aku la - kembang terlampau la jadi nye bila slalu makan2 cam nih...

Nieza Ishak said...

wawawawa ... lama dah tak melabur kat situ even italianese pun ..

skrg ni asyik kena kontrol poket ... wawawa

Nigina said...

huhuhu my fav tu... aduhai... laparla...

A D I A said...

for m, Tony romas mmg terbaik la. ingat nak belanja u, tapi kat spital B ni. so tangguh sampai next pregnancy pulak la ye.

shaza said...

oh chillis.. my favourite ok.. staff kat klcc tu pun dah cam muka aku anak-beranak.. yang gambar no 4 tu, south-western grilled lamb.. favourite daku tu.. aku pulak tak pernah gi tony sbb jauh sangat kat mid valley tu.. sedap ke??

Elyn said...

terliur aku tgk... ko jgn bulan pose nnt post entry cenggini ek!! hihih

Mama Hanim said...

perhhh..sedap btul tu.. jeles anak tekak i..huhu..

Papakeechee said...

if only my appetite was as BIG as yours ... mesti bahagia kan??!! ... hehehhe ... btw mana tag itu?? banyak nyer u dah update ... i nak kena back track dulu ... heheh =)

Salmia said...

chillies ni ada satu kt penang klau x silap.. ada mmber pnah p. aku dak jugakkk.. huhuhu

ibu_Arifa said...

amboi..sedapnyer..bilalah dapat mkn kat situ jgk yer..huhuhu

Mak Su said...

maksu suka bab makan2 ni :)

SyidaGorjes said...

kak long,
kita semua bole kak.janji sedap!

SyidaGorjes said...

ejamaria,
jgn terlalu jeles.sila serbu ke chilis yg berhampiran rumah anda.hehehee

SyidaGorjes said...

nieza,
kontrol poket sbb nak vacation takpe kak.kita ni takleh apply cuti sbb tu meleburkan duit ke arah yg macam ni....=)

SyidaGorjes said...

nigina,
jom kita ke sana lagi?

SyidaGorjes said...

adia,
nak tangguh sampai nak next pregnancy? bila lak tuh?takpe, i bole tunggu asal u nak blanje.

SyidaGorjes said...

shaza,
kat pavillion ada tony, yg ko nak g jauh2 nape?aku takleh makan lamb walaupun aku takde darah tinggi etc, nanti aku pening.

SyidaGorjes said...

elyn,
aku da reply kat shoutmix ko smlm.

SyidaGorjes said...

papakeechee,
tag tu i dah bg link kat u. i would love if u can join me makan2 here.

SyidaGorjes said...

mamahanim,
anak tekak pun ada perasaan jeles?lain betul jenis anak tekak tersebut.

SyidaGorjes said...

salmia,
g paw boyfriend hang kat sana.confirm sal syg dia lebih lepas ni.

SyidaGorjes said...

ibu arifa,
meh dtg sini, kita belanja.tapi salmia ckp kat penang pun ada..

SyidaGorjes said...

mak su,
kita pun takde masalh nak makan2 ni.sukaaaaa!