30 July 2010

What Is Wrong With Me?

Perkara ni selalu sangat terjadi kat aku. Diulang SELALU.

Contoh 1: Everytime i went to giant and wanted to buy cooking oil, i will always comparing the price between the brands, other type of oil (either corn, sunflower dan yang sewaktu dengannya) and it will takes me about nearly an hour to buy it. Aku selalu macam berkira untuk beli benda-benda yang kecik and sangat tak berkira langsung when it comes to things yang harganya agak besar.

Contoh ke 2 : Like the other day yang aku cakap kat korang yang aku nak beli purse but end up aku telah membeli henbeg yang 20 kali ganda besarnya dari purse itu. Begitu juga harganya. The handbag is not even in the list or to be precised, in my wishlist. Sila tekan SINI untuk recall memori anda. To be frank, sampai sekarang aku masih tak ada purse baru. Ngeee...Ngee...Ngee...

Contoh ke 3 : Aku nak beli selipar bodo yang nak pakai kat opis tapi aku telah membeli shades baru. Di mana relevannya selipar dengan shades? Alaaa....yang aku cite kat korang aritu. Sila rujuk diSINI. Memang ke laut je aku ni....


Contoh ke 4: Nak beli lashes curler, tapi menjangkit dengan beli benda yang tah pape. Yang ni cerita pagi tadi.


Mengapa aku tak fokus? Adakah aku ini bermasalah? Atau ada orang yang mengalami masalah yang serupa denganku? Tolooooooooooooooooooooooong!!

8 comments:

TTT said...

ekekeke sis steady2 yea :)
kite pun same!!! uwaaaa

A D I A said...

i pun sama sejibik je cam u dari point 1 sampai 3 hehe. redha je la kan.

mana pic handbag u tu, i nampak paperbag je.

ERMAYUM said...

tak bermasalah kot heeh pompuan kan matanya ranjang but tang minyak tu nak decide sampai sejam tu memang masalah skit hehe but now groceries memang mahal kena memilih nak beli kan

Mama Hanim said...

mmg ada masalah memilih.. ada 5 shopping mall perlu dilalui setiap hari on d'way blk keje.. mmg kompius i bt pilihan..wakaka..

SyidaGorjes said...

ttt,
haik!ada jugak yg sama spesis denganku......so touching...

SyidaGorjes said...

adia,
sebijik dari 1 to 3?adakah u ni klon i?adakah kita kembar?jeng jeng jang...

i letak kejap jek gmba beg tu.takmo glamer2.kalau kat fb nmpak jelas.search for my name.

SyidaGorjes said...

ermayum,
beli benda lain tak le smpai sejam.tapi tang minyak tu je...
alah membeli, menang memakai...huhu

SyidaGorjes said...

mamahanim,
5 shopping mall?mesti macam bangunan tu melambai-lambai dari jauh kan?hehehee