25 August 2010

Berbuka Di Luar : Episod 2

Selamat berpuasa u olls! Hari ni kita masih lagi berpuasa, alhamdulillah. Ada yang dah terponteng ke? Ahahaha....mestilah ada. Atau ada yang dah berkira-kira untuk apply cuti raya? Akak gorjes dah apply dah. Boss pun dah approved, thanks boss. Hopefully tahun ni kita dapat bonus yang lebih berbanding tahun sebelumnya.=)


Destinasi berbuka kami pada kali ni ialah ke Madam Kwan's,Pavillion. Kenapa kami pilih tempat ni? Sebab kawan aku cakap kat sini sedap. Aku sendiri pun tak pernah datang sini.


Selain daripada kami, ramai orang lain yang berbuka kat sini. Kita kena datang awal untuk buat reservation sekiranya korang tak call, macam aku. Hehehee. Nampak tak yang bling-bling tu? Cantik kan deco dia?


Menu minuman kat sini biasa-biasa je, takde yang extravagant sangat. Aku order manggo juice and Asben air laici. Aqid tak payah air sebab kami pun minum tak habis, bole share. Manggo juice ni masam sikit, mungkin mereka gunakan mangga muda.


This is mine! Ipoh's Kuey Tiow Soup. Memang fevret aku. Siap ada 2 ketul udang yang besar, tapi aku je yang malas nak makan sebab kena kopek kulit. Sedap! Mangkuk dia je dah sama besar dengan muka.


Yang ni asben punya,aku tak ingat nama dia apa. Tapi ayamnya sangat lembut, Aqid pun suka. Seketul ayam tu Aqid makan sorang, papa dia makan lain.

Overall, portion yang besar, harganya murah sedikit daripada Rain Nudle House. By the way, masa kami makan kat situ Madam Kwan herself ada kat sana. Sebijik macam dalam logo restoren ni.

U olls makan kat mana semalam?

22 comments:

~ana~ said...

i berbuka kat umah je semalam..masak je..heh3x..:)

kak long said...

bilo la dapek bebuko kek luar gek eh?huhuhu

kakngah said...

semalam I olls mkn kt luar..
sebab..
aku xlarat nak msk
ponek wey... tgk org angkat kusi meja naik traler.
ank2 nk mkn kfc. tmpt full. aku tapau je. tumpang buka kt mamaks. lg pun che abg sayam nk mkn beriani...

Nieza Ishak said...

aii buker kat umah yooo
tp TAPAU ... malas masak .. huh

Salmia said...

berbula awal.cuti Merdeka! hehehe

shaza said...

hmm, makanan kat madam kwan memang ok.. daku seperti biase, selalunya hanya berbuka pose di meja makan rumahku sahaja..

Elyn said...

aku mkn kat umah. sejak puasa tak pernah lai buka kat luar huhuh

Mama Hanim II said...

semlm ada majlis berbuka kt ofis..best woo..hehe..

ROZITA CHE WAN TEMPAH 30 PASANG BAJU RAYA

chugie said...

oo madam kwans.. sy penah try dulu, sekali je.. tu pn sebab org belanja! :D

DrSinga said...

ciputnya nasi!!!!!
kalau aku... tak cukup tu!!!
:)

A D I A said...

eh i pun suka ipoh kuey tiau soup tu, mmg default setting la kalau dtg situ. order tu je.

madam kwan ada? ingat dah meninggal.

SyidaGorjes said...

ana,
mesti sedap ana masak kan?

SyidaGorjes said...

kaklong,
sempat lagi,ni baru stengah bulan puasa.

SyidaGorjes said...

kaklong,
nasib baik cik abg mkn briyani, kalau tidak,mesti mamak tu marah sebab suka2 je mkn kepsi kat kedai dia.

SyidaGorjes said...

nieza,
aku hari-hari tapau.hehehe

SyidaGorjes said...

salmia,
wah!meriah ko ye, dah merdeka sebelum waktunya....heheh

SyidaGorjes said...

shaza,
itu pengorbanan namanya.ko dgn meja makan sgt sinonim,heheheee

SyidaGorjes said...

elyn,
bz btol korang sampai tak berbuka kat luar ek?baju raya dah dpt ke?

SyidaGorjes said...

mamahanim II,
kami tak pernah buat majlis buka kat opis.opis kami kecik.

SyidaGorjes said...

chugie,
ni pun secara tak sengaja....sebab yang lain da penuh.

SyidaGorjes said...

makDoc,
nasi dia mmg sikit.kene minta tambah.

SyidaGorjes said...

adia,
we had so many things in common la.u perasan tak?
sape ckp madam kwan dah meninggal?elok je i tgk aritu.