20 August 2010

Majlis Berbuka Puasa Bersama Tuanku



I rindu u olls! Wah! Bole gitu? Semalam akak gorjes tak sempat bersiaran (macam kat tv pulak). Nak bw pun jauh sekali. Tuanku la punca semua ni. Errrr....bole ke aku tulis camni? Kena buang negeri tak? Hehehehe.

Korang ingat tak n3 aku pasal apa yg Tuanku suka makan? Sila tekan SINI . Makanan yang kami test tu adalah untuk function berbuka puasa dengan Tuanku kat masjid depan office aku. Company aku yang takde family day tu hadiahkan masjid untuk penduduk setempat.

Kami mengadakan majlis berbuka puasa ni dah 4 kali berturut-turut, kecuali tahun 2007 sebab masa tu aku preggy, so takde la buka dengan tuanku. Majlis ini dibuat dengan kerjasama JAIS, Protocol Istana, MBPJ dan Pejabat Daerah Petaling. Ramai exco danketua-ketua jabatan yang datang. Diorang memang kena datang sebab Tuanku turun sini or else kena bagi reason kenapa tak datang. Susah jugak keje gomen ni kan?

Tuanku perkenan menyampaikan sumbangan kepada 200 anak yatim dan 100 mualaf pada hari tu. Ramai anak yatim dan mualaf yang looking forward for this function sebab kami bagi sumbangan yang paling tinggi dalam negeri Selangor ni. Sorang dapat RM300. Aku assign sorang collague untuk jaga duit cash ni je, dia tak bole buat keje lain. RM90000 cash, kalau hilang confirmed kene buang keje.

Majlis tu berjalan dengan lancar. Tak hujan langsung petang tu. Bagus weather consultant yang orang JAIS recommend. Tapi 3 kali trip sebab orang JKR tapped to our DB. Hangin tak? Diorang ni degil, dah bawak generator sendiri pastu main tapped je kat DB kami. Apa lagi? Over load la. Nasib baik Tuanku tak murka.

Aku sampai umah pukul 12am, Aqid and Asben dah terbongkang tido kat umah. Badan aku sakit-sakit sangat. Ni pun still terasa lagi. Nasib baik esoknya meeting pukul 11 kat Subang, tak payah aku bangun awal. Heheheee
p/s: baca utusan malaysia hari ni.=)

30 comments:

shaza said...

ooo, sebab ni la ko menghilang semalam.. daku tertanya-tanya ke mana geranganmu.. hehe

p/s- tuanku makan abis tak?? dah sume tu lauk favourite die..

Elyn said...

owhh ptt la diam je!!

Salmia said...

wah.. banyak nya duit.. 90K

kak long said...

kalau kau bawak wang sebanyak itu..dah lama akak upah perompak suruh rompak kau dik hehehe...
sibaik orang lain..huhuhu

kakngah said...

ketulah la korang kalau tuanku murka...

org bsr daerah wajip datang gak ke???

Suhana Shahril said...

Kami pun slalu gak berbuka dgn tuanku almaklumlah, raja mudanya jd our canselor...so, dah jd acara thunan jugak

ejaMaria said...

best nye ... nak duit raya.. :p

ita cutevirus said...

huhuhuhu...
ade minum kopi kegemaran sultan tak??
haaa.... sure tak penah rasa kan???

Nieza Ishak said...

ingatkan tak sehat ke apa?
senyap sepi jerk ..

tahniah ...
berjaya jugak event tue yerk ..

zue @ annaleeya said...

mak aihhh... byk tuh pegang duit... kayo kejap.. heheh!!

KSWSK said...

uniform kaler apa plak thn ni..skang da xde famly day erk...

DrSinga said...

tengku mahkota datang tak?

Mama Hanim said...

ooo patut la sunyi je semlm ekk..

best majlis cmtu kan..

chugie said...

wah.. berbuka dengan tuanku.. bestnye!

ERMAYUM said...

oh u mengadap sultan rupanya :)

SyidaGorjes said...

shaza,
kalau tgk dia makan memang syok.macam semua sedap je.dia makan satay sampai korek2 kuah dalam mangkuk, bole gitu?

SyidaGorjes said...

elyn,
aku capek banget!

SyidaGorjes said...

salmia,
memang byk, nak ke?

SyidaGorjes said...

kaklong,
oleh kerana kita tau ramai yg aimed kita, thats y kita srh org lain.hahahaaa

SyidaGorjes said...

kak ngah,
dia tak murka pun.hehehe.
obd memang wajib dtg everytime tuanku turun.

SyidaGorjes said...

suhana,
raja muda canselor?canselor paling muda kat m'sia rasanya...

SyidaGorjes said...

ejamaria,
nak duit raya kene beratur...

SyidaGorjes said...

itacutevirus,
akak tak minum kopi dek.

SyidaGorjes said...

nieza,
alhamdulillah berjaya.walaupun ada minor hiccups.

SyidaGorjes said...

kak zue,
few hours je kak...hehee

SyidaGorjes said...

wa,
mana pernah ada family day sejak aku join.tak patut.

SyidaGorjes said...

makDoc,
tengku mahkota = tengku sulaiman?dtg,dia pakai outfit yang sama sejak 4 tahun lps.

SyidaGorjes said...

mamahanim,
best tapi penat,

SyidaGorjes said...

chugie,
kalau dtg saje memang best, tp kene keje....

SyidaGorjes said...

ermayum,
menjunjung kasih, tuanku.hehehehe