22 August 2010

Mission Possible

Mission 1:
Nak cari kasut raya untuk Aqid. Actually mission ni dah lama dilancarkan since beberapa bulan yang lepas but still tak dapat kasut yang diidam-idamkan. (Sape yang idam? Aqid or Mommy dia?) Hehehe. Pelbagai faktor yang perlu kita consider disamping faktor kewangan, diantaranya, durability, design, color, dan sebagainya.

Mission 2:
Nak cari kasut untuk Asben. Ini dah jadi tradisi tiap-tiap bulan puasa disetiap tahun, mencari kasut Asben disetiap shopping centre kat KL setiap weekend di bulan puasa.

Mission 3:
Nak cari kasut aku. Yang part ni senang je. Aku dah aimed few weeks back untuk yang ni. Cuma tunggu masa nak beli je. Requirement untuk kasut raya, haruslah flat, harga tak bole lebih RM300, mesti bole pakai pegi keje jugak. Pada aku, tak perlu beli mahal-mahal tapi pakai kat kaki. Cuma aku tak sure nak beli bape pasang sebab tahun lepas punya pun ada yang aku tak pakai. Still kat dalam kotak.

Mission 4:
Handbag untuk aku. Selain daripada online shopping yang selalu aku buat, dan korang pun ada buat jugak, aku pun ada juga window shopping kat shopping centre yang berhampiran dengan rumah. Tapi tahun ni je aku dah beli 4, 1 still on the way. Haruskah aku beli lagi untuk menambah collection ku? Kalau aku jual preloved ada yang nak beli tak?hehehe...

Aku rasa terlalu banyak misi dalam 1 hari. Mungkin ada yang tak sempat buat pun. Tapi yang penting, kita listkan dulu supaya tidak menyimpang daripada sasaran.

Selamat bershopping!

13 comments:

Yunus Badawi said...

Mana adil. Aqid dan en asben mission cari kasut aje. Ko kasut dan handbag hehehe

kakngah said...

misi aku harini...
kejap lg nk membuta...
hrni ni che abg syg koje. jgn harap dia nk bawk g shoping. huhuhu!!!

mama zharfan said...

moga berjaya yer...lps ni buat entry mission accomplished plak..nak tgk pic ur handbag+kasut!!!

ejaMaria said...

misi cari henbag bole keluar list dulu... buat lain minggu la... dah ade 4 kan... :p

A D I A said...

kenapa pakai flat? hari raya kena pakai kasut 5 inci baru menyerlah skit. i rasa baik u beli je handbag raya walaupun byk tak pakai, nanti u takleh tido malam.

*tandukdua*

SyidaGorjes said...

yb,
i dah buat seadil-adilnya that is why i come out with the list.

SyidaGorjes said...

kak ngah,
misi kita amat berbeza ya?hhehehe.membuto pun sodap kak.

SyidaGorjes said...

mama zharfan,
bole buat n3 tu, tapi menjelang hari raya nanti la sebab puasa panjang lagi, still got time to shop.

SyidaGorjes said...

ejamaria,
nak kluakan?perlu fikir sedalam-dalamnya untuk meminda list tersebut. tiada beg, tiada raya...hehehe

SyidaGorjes said...

adia,
i tak bape suka pakai high heels, i sayang my backbone, bole gitu? maybe u betul, we shud stick with the bag.....hmmmm...

ibu_Arifa said...

saya pun suka kasut yg ala2 flat atau paling tak pun inchi jer.. tak reti sgt nak pakai yg 2-3 inchi..risau sakit kaki dan risau terjatuh jer..hihi.

p/s: me dah rembat kasut sembonia awal bulan lepas..jdlah buat kasut raya tahun ni...sbb tak pakai lagi.

SyidaGorjes said...

ibu arifa,
wah, dah beli kasut ye?cepat betul.

DrSinga said...

baru kasut!!!!
baju...baju kurung... baju melayu....henbeg...setokin...
raya dah dekat ni wehh.....