11 August 2010

Ramadhan : Day 1



Orang lain semua dah buat entry pasal Ramadhan dari semalam. Adakah aku terlambat? Tapi hari ni baru 1st day. alhamdulillah, aku masih dapat merasai Ramadhan tahun ini. Tapi bulan puasa tahun ni sangat berlainan sekali.

Why?

Semalam mak aku pergi menunaikan umrah. Ini baru first time aku berpuasa bersama Asben dan Aqid, without mak. Terasa lain macam sangat. Dulu sahur mak siap-siapkan semua pastu kejut aku bangun. Kali ni aku perlu buat semua tu. Aku takut terlajak tido je.

Rutin harian kami pun akan bertukar. Selalunya mak yang hantar Aqid pergi school. Tapi mulai esok Asben yang akan buat semua tu.

Alhamdulilah aku dikurniakan family yang sangat understanding. Aku dah bagitau awal-awal yang aku mungkin tak dapat berbuka di rumah setiap hari sebab aku akan selalu berbuka diluar bersama clients, contractors atau event dengan anak yatim yang company aku organize. Akan aku usahakan untuk membawa Asben and Aqid bersama sekiranya boleh. Cuma aku tak bole nak imagine macam mana Pa dengan Aqid buka puasa berdua je.

Semoga ibadah kita akan diterima olehNya. Ya, Allah berikan aku kekuatan untuk menempuhi bulan puasa without mak.

Mak, dont worry about us. I will call u everyday. Without fail. Insyaallah.




p/s: adakah aku dibenarkan membuat n3 pasal makanan time puasa ni? Apa pendapat anda?

12 comments:

ejaMaria said...

bole... ktorg ok... takde masalah baca entry makanan... suke ade - buat idea... hehehe

anyway... selamat berpuasa...

kakngah said...

selamat menyambut ramadhan al-mubarak


aku doakan mak ko slmt pegi.. slmt kembali... amin..

shaza said...

Semoga mak ko selamat menjalani ibadah umrah..

DrSinga said...

n3 makan dilarang sama sekali!!!
dua kali tak pe...

Salmia said...

bestnya dapat suami yg memahami kak!
selamat berpuasa..
entri makanan lepas berbuka ok gak tu kak!

JUE said...

Bole..bole... No hal!

*Beruntung sungguh. Kalau cik abg kita la di tmpt asben syida... kompem bini dia ni blk2 dr function tgk muka laki muncuka! Huhu...

Nieza Ishak said...

Salam ramadhan,

zaman nieza dok kena bukak puasa kat luar dah berlalu ... kat angkasa ni takde vendor yg perlu diraikan .. huhuhu

zue @ annaleeya said...

slamat berpuasa syida... blh jer nak wat n3 makanan... blh bg idea nak msk utk juadah berbuka kan??

A D I A said...

sila jgn berhenti buat entry pasal makanan masa bulan pose ye. i yg jauh diperantauan ni leh gak telan2 air liur dari jauh.

Huda said...

alahai entry pasal makanan leh x post time malam2 :)

kakyong said...

syida dok sekali dgn mak ker...

selamat mengharungi Ramadhan.. :D

ibu_Arifa said...

salam ramadhan kak syida..

ooo..nak wat entry pasal mkn2 lagi ker? terliur lah nnt dlm bulan puasa nih. hihihi