14 August 2010

Ramadhan : Day 4

Hari ni cuti.

Lagi 26 hari nak raya.

Baju kurung 6 helai as usual, tapi bergantung kepada kesedapan memakai. Lepas tolak yang aku tak sudi nak pakai, maybe tinggal 2 je.

Baju Aqid dah sedozen.

Baju Pa, belom beli.

Kasut Pa, belom beli.

Kasut Aqid, belom beli. Tapi si kecik tu dah pandai demand. Dia cakap, "Pa, nak shu otosh (osh kosh)". Sentap papa dia tau.Hehehe

Kasut aku, nak bape pasang ek tahun ni? Kasut tahun lepas pun ada gak yang tak pakai.

Mari kita senaraikan.....

U olls dah bershopping ke?

17 comments:

kak long said...

masih sempat lagik nk shopping...pegi jer la...ngeee

Chamizah said...

waah... byk nye baju raye...

Ya ALya said...

selagi chicken pox tak baik,selagi tu ya tak g shoping.......uwwwwwwwaaaaa...syida shopingkan untuk ya ye....hehehhheh

ejaMaria said...

wahhh... sakan baju raya nko... stok seminggu punye raya...

ejaMaria said...

wahhh... sakan baju raya nko... stok seminggu punye raya...

kakyong said...

gorjes,
bertuahnya badan, tiap2 tahun ade persalinan.. kakyong ni dah 3 tahun xde baju kurung baju.. aci cuba sponsor barg selai... ;)

DrSinga said...

disyakki baju emaknya akan lebih banyak daripada baju anaknya....

A D I A said...

hoih kasut tak yah la byk2 membazir amalam syaitonnnn!

*jeles*

ibu_Arifa said...

bestnyer akak syida..byk tul baju raya tiap2 tahun...

saya maybe shopping last minit kot, baru best :P hihihi

SyidaGorjes said...

kak long,
kalau untuk shopping, tak sempat pun buat-buat sempat jugak!hehehe

SyidaGorjes said...

chamizah,
selalunya 7 helai,aku buat baju kurung setahun sekali jek.

SyidaGorjes said...

ya alya,
ciken pox 2 mgu je, lpas tu dah bole g shopping kat sg besar!dah lama sangat tak shopping kat sna....

SyidaGorjes said...

ejamaria,
tu dah memang tradisi aku every year.tapi tu secara rawak je.selalunya yg sedap dipakai cuma a few je.

SyidaGorjes said...

kak yong,
mengapakah begitu?kita bole sponsor akak tapi akak tak tergolong dalam group orang yang memerlukan.hehehehe

SyidaGorjes said...

makDoc,
salah sangkaan mu itu.baju aqid tetap melebihi baju orang lain.shopping utk dia kami buat sepanjang tahun yeaaa....

SyidaGorjes said...

adia,
i pun nasihatkan yg serupa utk u jugak.hehehehe

SyidaGorjes said...

ibu arifa,
kami shopping tak mengira minit.heheheh