05 October 2010

5 Dalam 1

Sepanjang minggu ni aku akan habiskan cerita pasal aku pergi beraya. Sebab minggu depan dah tak raya. Semalam cerita 3 in 1 kan? Hari ni kita 'up' sket kepada 5 in 1. Makin lama makin banyak. Heheeeee.... Ada jugak yang aku apdet kat FB and twitter secara LIVE.

Rumah #1:
Rumah jiran selang 3 buah rumah. Wajib datang. Dia adalah penjual nasi lemak yang paling best dikawasan ini. Aqid suka makan nasi lemak dia. Makanan open house dia banyak sangat. Tapi kami 3 beranak makan satay je. Kami dah terlambat untuk ke rumah yang ke 2

Rumah #2:



Macam-macam tuan rumah masak. Rumah yang ke 2 ni umah Shaza. Kalau aku tak datang umah dia ni, mesti dia bakar umah aku. Ni kira umah wajib datang.

Sesi bergambar. Ni semua kawan masa kat Sekolah Rendah Sri Skudai, Johor. Pembaca tegarku ada yang sekolah kat situ tak? Aku ni sangat low profile. Tak glamer langsung kat sekolah tu. MakDoc, itulah dress Najjah a.k.a akak FaraDiba. Semakin ramping bila diriku memakainya.

Close up dress akak FaraDiba. Dimatchingkan bersama Cik Furla di sebelah kanan ituuuu....Tu ha! Nampak tak? Takkan aku nak draw arrow kuning lagi kot?

Rumah#3 :

Kami beraya ke rumah kawan sekolah menengah aku pulak. Dia baru dapat baby. Nama baby Al Ukail. Si pemakai baju polka dot itu juga kawan ku. Kami dah janji nak datang sama-sama. Lokasinya di Bandar Kinrara, Puchong.

Rumah #4 :

Ini rumah BIL aku. Lokasi di Putra Perdana. Still kat Puchong juga. Maaf tiada gambar sebab Aqid sibuk nak main beskal tengah-tengah hujan. Harap maklum.

Rumah #5 :

Rumah kawan Papa kat USJ. Merangkap rumah yang ke 23 tahun ini. Tiap-tiap tahun kami pasti datang sini. By the time sampai, Aqid tido sebab kepenatan. Maaf tiada gambar sebab mekap aku pun dah cair. Jauh aku beraya dik non!


11 comments:

Huda said...

elok benar dicompile sume..cantik baju syida tu :) nampak slim..hehe

Izan Ishak said...

banyaknya beraya syida...best3~~

baju tu mmg cantik~~

JUE said...

Syida, mmg sakan la beraya! Umah yg ke-23 dh? Xpe2...itu namanye mengeratkan silaturrahim. hehehe..

entry terkini:Hadiah Giveaway

Elly & Emmy said...

amboi.. antie gorjes niii.. masih duk pulun raya lagi tuuu.. time mamam tu ingat kami ker? hehehe.. PPP

kakngah said...

gigih ko kira berapa bijik rmh dah beraya eh.. kalau aku.. mmg tak kose.. sbb.. pusing2 aku raya rmh klong. pusing2 rmh klong lg hahahha!!!

Salmia said...

xde ke baju yg buat kak gojes nmpak bambam? hahaha

chugie said...

aha.. akhirnye ade gak idea dtg ye.

wah, byknye umah p terjah!

Elyn said...

phiew.... ini sume collection umah ko beraya???

mama zharfan said...

u memang catat semua umah yer..siap ada no lagi tu ie umah ke 23 hehheh
psttt: tak jd kirim handbag yer :)

kakyong said...

lawo baju... nak pinjam bleh... hehehe...

DrSinga said...

lawo wehhh....!!!
.
.
(labuh sikit ek??? salah dress ke..salah orangnya??? :) )