01 September 2010

Berbuka Di Luar : Episod 3

Al kisahnya, di suatu petang yang hening aku telah mendapat mesej daripada Shaza. Dia ajak aku makan pizza untuk berbuka. Aku pun ok kan aje, sebab kebetulan on that day Asben berbuka diluar bersama dengan contractornya. Maka sedang elok je kalau aku bawak Aqid makan berbuka diluar dengan Shaza and ana-anaknya. Tapi sebenarnya Shaza ajak makan pizza seminggu kemudian, dan bukannya on that day. Hehehehe. Tapi aku terus ajak dia buka kat luar. Aku tak kira.

Maka Shaza pun dengan tidak membuang masa telah membuat reservation di Nando's Ampang Point. Walaupun dia kena gelak dengan budak kat Nando's tu sebab tak pernah ada orang yang buat reservation untuk berbuka kat sana, kami tetap akan ke sana jua. Aku dengan Shaza adalah pemakan Nando's tegar. Every month mesti makan sini. Korang suka tak makan Nando's?


Inilah Shaza dengan anaknya. Ada lagi sorang yang duduk sebelah aku. Disebabkan masing-masing membawa Hero, maka keadaan agak tidak terkawal. Aku cuma dapat snap 2 keping gambar je.


Inilah makanan kami yang telah pre-order. Senangkan? Datang terus makan, tak payah nak tunggu. Keadaan semakin tak terkawal bila anak-anak kami sudah kenyang. Aqid nyanyi lagi ABC kuat-kuat dalam Nando's tu. Semua orang bole dengar. Aku buat tak tau je sebab nak concentrate makan. Tak habis nanti rugi woooo....

Fyi,ni bukan aktiviti berbuka puasa diantara blogger. Aku dengan Shaza kawan sekolah rendah masa kat Skudai dulu.


22 comments:

Nieza Ishak said...

hahahahaah ...
tentu meriah tue gojes, dengan masing2 nak main pisau + garfuuuu ...

uwaaaaaa tahun ni tak dapek nak merasa berbuka kat luar takut 'kesabaran tipissss' ......

senin malam aritue baru dapat makan kat mc'd ...tue pun kul 12 lepas terawih.

shaza said...

hehe.. aku pun wat entry pasal arini..

JUE said...

Hahaha...budak laki mmg camtu. Klu buat sesuatu dgn sepenuh hati. Tu yg Aqid nanyi kuat2 tu.

*Berbuka pose kt luar bersama seorg hero & seorg heroin pn x sanggup rasenye! coz bdk 2 org tu je dh mcm 4 org hero! Pening2...

Salmia said...

ABCDEFG...
hahaha.. buleh je buat xtau ye..

Suhana Shahril said...

sedap ke nando's tuh?Ana dan cik abang x brapa gemar sbb pernah terkena yg kami mkn tu x sodap.Lepas tu mmg x penah jejak dah..hehehe

en_me said...

dah lamer x makan nando's..

thanx sudi singgah ke blog me yg ittewww..

DrSinga said...

ajak kita lain kaliii!!!!!
:)

kakyong said...

seumur hidup tak penah lagi makan kat Nando's ... nampak mcm sedap..

biasalah kalo bawa anak2 makan luor.. kakyong pun selalu buat dek jer kalo depa lari sana-sini & jerit kuat2... kdg2 le.. nanti tak habis makanan rugi kan...

Papakeechee said...

ha!! Nandos ... SUKAAAAA!!! ... hehhe ... so cute la Aqid nyanyi kuat kuat sejibik cam Arees tapi Arees nyanyi lagu IBUUUUUUU ... IBUUUUUUUU ... dgn penuh emo gitu ... huhuhu

KSWSK said...

aku pun tegar gak mkn nandos ni...

MasZuber said...

singgah sebentar..

SyidaGorjes said...

nieza,
memang menduga kesabaran kalau bawak bebudak ni kan?mungkin itu a test dr Allah?=)

SyidaGorjes said...

shaza,
sama2 lambat .hehehee

SyidaGorjes said...

jue,
tu baru dia nyanyi.part yang terjerit-jerit lupa nak cite lak.hehehe

SyidaGorjes said...

salmia,
tunggu je la bila ko dah ada anak nanti....ngeh ngeh ngeh

SyidaGorjes said...

suhana,
rasa dia kan lain dri kepsi.kami dah muak makan kepsi.nando's bole pilih mcm2 flavours.

SyidaGorjes said...

en_me,
sama-sama, meh le kita ke nando's bln dpn.

SyidaGorjes said...

makDoc,
macam mana nak ajak?no henpon pun tak bagi?

SyidaGorjes said...

kak yong,
pergilah try.sedap mengikut citarasa kita...

SyidaGorjes said...

papakeechee,
agaknya sekarang ni time diorang tunjuk hidden talent kot?hehehehe

SyidaGorjes said...

wa,
bila nak belanja aku mkn nandos?

SyidaGorjes said...

maszuber,
terima kasih dtg sini.