03 September 2010

Puasa Dah Nak Habis, Dah Kurus Ke?

Semalam banyak betul yang suggest aku beli jeans kat tempat kanak-kanak. Lupa lak nak cite kat korang, actually 2 tahun lepas aku mempunyai masalah yang sama macam semalam (i had the same problem every year), aku memang cari kat tempat kanak-kanak. Seriously. Dari segala macam brand yang kat dalam Jusco tu sampai la ke Guess Kids. Osh Kosh je yang aku tak pegi sebab diorang takde yang untuk 10yrs and above. Banyak yang cantik-cantik cuma cutting je yang out sikit sebab kebanyakan seluar kanak-kanak bawah dia kembang and siap berbunga-bunga and kadang-kadang berbintang-bintang.

Lagi satu, untuk baju T, aku selalu beli yang saiz kanak-kanak. Selalunya boys la sebab girl's T ada ropol-ropol or reben-reben. Agak tak sesuai untuk akak gorjes yea. Kalau kat Poney aku beli size 9-10yrs, kalau kat Adidas 12yrs, kat Pumpkin Patch pun 9-10yrs. Kadang-kadang baju kemeja diorang pun cantik jugak tau, bole bawak pegi opis.

Bersambung kepada cerita semalam tentang pencarian seluar jeans aku tu. Secara tidak sengajanya aku telah sampai ke Empire Shopping Gallery, Subang. Tujuan sebenar sebab nak belikan beg yang adik aku kirim kat Charles&Keith tapi aku tersinggah kat kedai opposite C&K tu. Secara tidak langsungnya aku pun telah merembat sehelai jeans yang berpadanan dengan ke'petit'an aku ni. Alhamdulillah tak payah la aku pegi kat tempat lain lagi. Acik dah penat.

Dah lama sangat aku tak beli jeans kat kedai ni sampai aku pun dah lupa cam mana diorang amik size pinggang bole gitu? SA tu tanya aku size ape, aku pun cakap la P0, dia cakap tak de saiz camtu kat kedai ni. Pastu dia terpaksa ukur kat pinggangku yang 3 jengkal ni. Nak tau berapa saiz aku? Sila rujuk gambar diatas. 24cm je. Ngee ngee ngee.....

Haaa! Puasa dah nak habis ni, korang berjaya menguruskan badan tak? Yang penting aku tetap sama saiz sepanjang tahun. Alhamdulillah.

25 comments:

Mama Hanim said...

arrrr..sgt jeles dgn 24cm tu..uhuk.. kejam2..

ejaMaria said...

arghhh... kecik nye ko... anak sulung aku pun pakai baju saiz 14 tau... jeles...jeles... aku nak kecik gak... tp tak le sekecik nko... huhuhu...

en_me said...

ammvoiii rampingnyer mak tewww.. ehehe

Nigina said...

huhuhu kita pun makin kurus ... tensionn.. pinggang gina lebih kurang 25- 26 huhuhuhu

Salmia said...

yayy... seluar raya dah berjaya di beli!

kakngah said...

poket aku jek yg bertambah kurus nih!

Nieza Ishak said...

ushhhhhhh .... kurus ko ...

nieza tak pernah timbang, naik ke turun ker gasak .... tak heran pun ..muhahahaa. Jangan jangan gemok gedempol udah ...

tapi pakai jeans masih saiz anak dares time umur 20-22 ...

Huda said...

keciknye syida..makan ke tak ni?:)

mama zharfan said...

jrg2 org mcm u ni tau...u sgt beruntung sbb tak pyh sibuk2 nak diet mcm i :p

Papakeechee said...

wah!!! dah jumpa dah ... congrates ... and cam mana u can maintain eh??? i actually tak measure my weight pun sejak posa ... takut kurus!! huhu

KSWSK said...

aku lum sempat nak g empire tu lg...pas raya kang nak skodeng la

chugie said...

wah... kurusnye!

transformed housewife said...

rasa mcm kurus sikit tapi tak sure sbb tak timbang. tapi Syida sah2 mmg ramping giler sbb akk masa anak dara pun saiz S pun tak pernah pakai.

kakyong said...

24cm tu masa kakyong form3 kot...
tu ler, kan dah ckp, shida cam budak sekolah.. awet muda.. ;)

xper lah dek, kalo dah bdn petite cam tu , bergumbira ajer... dulu masa kakyong belum kwhin dulu pun byk cari baju kat kids area... uwwaaaa.. seiring dgn umur & lepas beranak 3 ni.. mcm kena pam jer.. semakin melebor jadinya...

SyidaGorjes said...

mamahanim,
ni bukan n3 kejam tapi fakta.huhuuu

SyidaGorjes said...

ejamaria,
bukan mudah jadi org kecik ni tau.aku cuma nak jd yg sederhana je.

SyidaGorjes said...

en_me,
kerengga pun tak seramping aii tawwww..heheh

SyidaGorjes said...

nigina,
hah!nasib baik ada yg seangkatan dengan ku.at last!

SyidaGorjes said...

salmia,
yabedabedu!!dan 3x lebih murah dr yg thn lps.

SyidaGorjes said...

kak ngah,
den pun samo gak kak.

SyidaGorjes said...

nieza,
tak pernah timbang?aku pun jua begitu...hihihiii

~ana~ said...

dah berjaya gak jumpa..alhamdulillah..xyah la pening2 lg kan pasni....

A D I A said...

24cm?

*memangis*

SyidaGorjes said...

ana,
nasib baik jumpa jugak.

SyidaGorjes said...

adia,
u pantang betul2 untuk mencapai saiz macam aiii!!