23 September 2010

Purple Chilies

Kali ni kami beraya di rumah kawan mak kat Setiawangsa. Actually, kawan mak ni pun aku dah kenal dari kecik sampailah mak pencen. Kira satu keluargalah aku kenal. Agak lewat kami datang menziarahi dia sebab ada tetamu yang datang ke rumah kami. Around 9.30pm macam tu.

Ini adalah rumah yang kedua menghidangkan laksa. The first one ialah rumah kawan aku kat Melaka, merangkap exhousemateku masa kat UTM dulu. Selain laksa, mihun goreng pun ada, cakes dan buah oren. Menu ni biasa je. Takde makanan yang diluar jangkaan.

Sila perhatikan anak panah kuning yang buruk itew. Aku memang tak pandai melukis free hand. Mak aku tak bedung tangan aku ni kot. Maap mak! Hehehe...Berbalik kepada arow kuning tu....Cili padi tu kaler purple. Selama aku hidup, ni baru 1st time aku tengok cili purple. Rasa? aku tak makan, tapi asben cakap macam cili padi biasa. Overall, laksa tu still sedap walaupun tak bersama cili purple.

Selain daripada itu, aku telah memakan sepinggan cake coklat ni. Korang nak cakap aku buruk lantak? Aku tak kisah hehehe. Sebab kalau aku suka, itu je yang aku makan. Kek tu memang sedap. Orang lain tak dapat makan. Mihun goreng tu aku tak makan pun sebab macam common sangat.

Apakah perangai buruk anda ketika berziarah? Or korang ni control jek?

13 comments:

Huda said...

hehe mmg 1st time gak dgr chili purple..erm. huda jarang control2 makan kat umah org..if rasa sedap n tgk bnyk lg dlm mangkuk yg depa serve tu mmg huda akan tambah :)

~ana~ said...

saya jarang la control mkn kat rumah org..nak nak saya ni jenis kuat mkn kan..dah ada mknan depan mata, cuba je la semua smpai perut sendat..:)

Elyn said...

aku tak control pun.... jenis buruk lantak ekekek. cume skang ni ssh je nk mkn sbb asik layan anak sorang tu!!

Papakeechee said...

first time tengok chili color purple gak ... wow chili also dah evolved eh? heheh ... the choc cake tu tuan rumah yang buat ker??? looks very the appetizing betul! ... nyum!!!

Nieza Ishak said...

haku melantak jerk kat umah org, gasak la ... time raya jerk pung ..

beb, mai la datang beraya sabtu petang...

chugie said...

a'ah lah.. ade ek cili warna purple.. nape x tanya kat makcik tu? ke die colorkan? :D

rozana said...

bila aku mkn mesti ade sesuatu dibwh pinggan aku tuk dibaca..
ikutlah apa2pun bole..hatta label kt botol kicap pn aku baca..

rozana said...

bila aku mkn mesti ade sesuatu dibwh pinggan aku tuk dibaca..
ikutlah apa2pun bole..hatta label kt botol kicap pn aku baca..

kakyong said...

kakyong dah lama dok cari benih cili ungu ni.. boleh tahan pedasnya.. mcm cili api kg juga..

Salmia said...

penah tengok cili pelangi?

MasZuber said...

raye nie mmg lari diet..kan best kalo kuat makan pun masih kurus..

SyidaGorjes said...

huda,
kalau da sedap mana bole control kan?=)

ana,
sampai perut sendat?mesti usus anan lebih panjang dari orang lain agaknya?hehehehe

elyn,
tak bole nak concentrate sangat nak makan bila kita kene concentrate kat anak kita...

papakeechee,
choc cake tu pun ada orang bagi kat tuan rumah, tapi tetamu tuan rumah yg abiskan...hhehehe

nieza,
melantak sampai perut sendat jugak ke?huhuuuu

chugie,
tu mmg natural color cili tu.penah nampak cili albino tak?

zana,
dulu aku pun pernah camtu jugak.

kakyong,
oh yeke?ada jugak yang mencari cili ni?

salmia,
ko nak kene cili tak?hehehe

mas,
bole je kuat makan, tapi kene tinggikan metabolisme.

ERMAYUM said...

wow purple i pun tak pernah tgk :D lawa beg baru :)