27 September 2010

Gear Box Meletops!!!

Setiap tahun kami sekeluarga akan spend one weekend untuk menziarah makcik ku di Klang dan Banting. Biasanya bila menziarah umah mereka ni mana cukup sejam dua, mesti at least setengah hari. Chopp! Aku pernah cita kat entry yang ni la. Tapi kali ni aku nak elaborate sikit.

Inilah lunch menu kat Banting. Every year, without fail, this is the main course. Setakat satay2 tu memang kalah dengan sup gear box nih. Memang marvellous! Lepas makan sup gear box, mata pun layu jek. Oleh itu, kami takkan balik terus, tapi tido-tido dulu, baru balik umah petang sikit.


Cousin aku memang pandai buat pastry2 nih. Tapi dia tak jual, makan-makan sendiri je. Yang ni untuk aku bawa balik. Tapi dalam kete dah settle semua. Muahahaaa....


Ikan ni bukan untuk dimakan, hanya untuk tatapan umum. Sekian.

11 comments:

A N A K - A N A K K U said...

adush citer pasat mkn mmg sedapkan...pas mkn tdo...mmg meletop...hehehe

A D I A said...

sup gearbox kalau makan kat kedai mesti mahal kan, my mum kata dulu org tak makan pun gearbox ni, orang buang je. skrg orang duk makan.

btw i tak makan gearbox pun.

kak long said...

banting?
gelemer tempat tu...

Salmia said...

kak gojes bela 'anak ikan' ye..
hehehe..

mama zharfan said...

tak sbr nak mkn sup ni :p

chugie said...

wow, sup gearbox meletops lagi tu! mesti best and sedap sangat ni kan?? kena mintak resipi ni kak gorjes uit! :D nanti leh ajak kami2 dtg rasa pulak..ekekkeke

Papakeechee said...

sup gear box?? ada reason ka to name it tat?? first time cheq dengar ... hehehe .. oh and BTW i love the pastry la ... dulu rajin i beli from JJ punya bakery tu (apa name ... lupa da!) ... now sgt susah mau jumpa also... huhuhu

KSWSK said...

g banting kau ada lalu tak depan opis lawyer buruk kijam tu...

shaza said...

ikan apakah itu?? dari pandangan atas aku tgk macam cicak reput jer.. hehe

SyidaGorjes said...

kay,
lepas makan gear box ni mata mesti berat jek....huhuuuuu

adia,
i dont really ate the gear box, nak kene sedut bagai, tak mo!i mkn daging2 dia je.

kak long,
sekarang baru glemer

salmia,
tu anak ikan kazen akak la

mamazharfan,
meh le balik sini cepat2.

chugie,
akak tak pandai masak sup ni.ni dah terlalu tinggi untuk level akak.

papakeechee,
i think ni part lutut lembu kot.kat penang takde ke?kat sini banyakkkkk...

wa,
aku tak tau mana opis dia...

shaza,
tu ikan 2ingget la,kaler biru lagi tau.

kakyong said...

gorjes,
kakyong x reti nak makan huhuu..
aritu dpt sup kaki lembu dr jiran pun, pos ke rumah mak... hahaha...