14 October 2010

KLCC Memang Berhantu!!!

Pada suatu petang, bos aku bagi message," Syida, please cari hamper coklat. Esok u hantar kat XXX". Time tu dah dekat 5pm, hangin tak? Cuba la cakap awal-awal kan senang. Dah petang camtu mesti jalan pun dah start traffic jammed. Aku pun chowchinchow dari office time tu jugak. Tak nak aku stranded kat jem tu nanti. Tapi nak pegi mana ek?

Akhirnya aku sampai ke KLCC, ala dari Kelana Jaya cuma 30min je. Bukannya jauh, plus umah aku pun dah nak dekat. Tanpa berlengah, aku naik ke tingkat 3 atau 4 kat Parkson tu sebab nak beli Patchi. Sila rujuk gambar dibawah.

Cantik tak? Macam nak bagi hantaran pun ada jugakkan? Ikut suka aku la kan? Aku yang pilih. Ingat nak beli yang RM800 tu, tapi bila fikir balik, larat ke aku nak angkat ke kereta yang kat basement tu? So yang ni kecik sikit, RM300 punye. Nanti akak claim ye.

Dah sesekali datang KLCC, takkan beli coklat pastu balik terus? Oh, tidak! Aku terasa macam nak window shopping kat Arzu. Try punya try, mestilah aku TERbeli. Satu je. Tak salah kan? Hehehee....Tiba-tiba aku terasa yang lipstick aku dah nak abis. Time ni la baru terasa pulak ek? Actually belum habis sangat, bole pakai lagi 3minggu lagi. Lalu aku pun TERsinggah kat MAC. Aku amik lipstik tu satu je. Ting! Ting! Lampu atas kepala aku dah menyala, berus blusher aku dah expired. Aku pun TERbeli sekali dengan lipstick tu. Bole 3 kali beli lipstick dengan harga berus tu. Nak gorjes punya pasal, pejam mata je la.

Idea nak membeli tu memang ligat je kat kepala otakku ini. Apa kata kita singgah kat Shu Uemura pulak. Kita tengok eyeshadow dia. Tengok je tau. Bole ke caya? Tak bole pun. Aku TERbeli satu eyeshadow. Alamak lampu atas kepala aku menyala lagi. Aku pun try liquid eyeliner Shu. Oh my god! Aku jatuh cinta okaaay. Tak aku yang tak bedung ni bole lukis kat eyelid dengan lancar sekali. Aku tak sangka senang gile nak pakai. Confirmed! Aku TERbeli. Lepas tu terasa macam nak beli make up remover dia sekali pulak. Dulu pernah try, tapi tak beli. Kali ni aku beli, bukan setakat yang kontot, paling besar sekali aku amik. Tamak betul!

Inilah habuan utama dan habuan sampingan. Habis duit aku beli mekap yang tak sengaja ni. Menci tau. KLCC memang berhantu. Hantu dia asyik suruh kita shopping je. Korang pernah kene rasuk sampai shopping macam-macam kat shopping complex tak?

24 comments:

Salmia said...

mak hai.. shopink sakan kak gojes!
belanja pleaseee... hehehe

kak long said...

ialah 'hantu' shopping dah datang kat situ..alamat lahhhh...!

Huda said...

hehe tajuk tak leh tahan..soping aje sementara boleh :)

cik fiza said...

ingatkan btul2 hantu tadi uhu~~

Izan Ishak said...

tak boleh nak kata apa lah syida. mmg betul2 berhantu kalau pi shopping ke sana...huhu~~ abisss duit...alamak!

ejaMaria said...

hahaha... aku dulu pernah gak kena rasuk hantu mcm nko... tp skrg ni Alhamdulillah... berkat mengamalkan 'doa pendinding' sblm keluar ke tpt shoping... dah takde dah hantu yg rasuk aku... hehehe

A N A K - A N A K K U said...

hehehe...biasalah tue, kiter kan pompuan mmg selalu kene rasuk hantu nie, pergilah jumper bomoh manepun mmg xleh di ubati kalau kene rasuk ngan "hantu" nie...hehehe janji hati puas, bkn duit org lain duit kiter gak....

Papakeechee said...

hahahahah ... i rasa semua shopping mall ada hantu la .. but then all the things u beli tu i rasa adalah PERLU!!! so tak pe kot ... ngeh ngeh ngeh ^_^

Elly & Emmy said...

fuhhh.. pandai tul hantu tu merasuk yer.. tak per laa.. hantu nak bg mama gorjes ni makin gorjes..

kakngah said...

oh! pendinding aku kuat. tak lut dek hantu shopping...
muahahaha!!!!

~ana~ said...

dahsyat la akak gorjes ni..bnyk betul perkataan TER tuh..xpe2 kak...utk nmpak sentiasa gorjes x salah kan.....:)

KSWSK said...

bape byk punya "terbeli" daaaaa...

Drama Mama said...

nak arzuuuuuuuuuuuu!!! nakkkk! hehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

DrSinga said...

ko bawak kereta Batman yang terbang tu apa???
30 minit??!!
.
.
banyak lah TER ko eh...
:P

A D I A said...

apesal la i TERbaca entry ni, tetiba i teringat stok blusher n lipstick i pun dah habis. nanti i zass ke OU la!

Mama Zharfan said...

tak tahan baca bab2 TER ni..
me pun selalu kena sindro TER ni..
now hubby jaga akaun, so semua benda me beli kena report--sbb tgh save nak gi holiday kat france kan..tak leh nak shopping2 ikut suka ati :P

shaza said...

KLCC memang banyak hantu.. baek punya hantu sbb tu klu boleh aku limitedkan kunjungan aku ke KLCC sebab nnt aku pulak naik hantu.. karang tak pasal2 tido malamku di hantui oleh bil2 kad kreditku.. huhuhu..

Mimie Hamdan said...

wahahahaha.... beb, ko try shu punya spray deepsea water... terbaeeekkk nokkk! lepas ko dh mekap2 gorjes2 tue kan, spray satu kali... hah ko, terletop melatoppp... hehehe... shu punya eyebrow pun best... my fren baru beli dia punya loose powder pun bagus... hehe... **mode tolong bakar line suh shopping lagi** fyi, den pun baru habis RM kat bobbi brown tadi... waaaa... cam mau nangis! nnt aku hapdet blog ehhh... hehehehe....

SyidaGorjes said...

salmia,
meh dtg kl.akak belanja ko.

kak long,
nasib baik 'hantu' tu tak mengilai...hee..hee..hee..

huda,
sementara bole?memang tak bole.=)

cik fiza,
kena hati-hati tau!

izan,
kalau duit tu berat macam batu, mesti kita tak bawak banyak-banyak.selamat duit kita.

ejamaria,
share la ilmu pendinding ko tu.

kay,
nak cri bomoh siam la.heheheh

papakeechee,
perlu?tapi tak wajib ada.hihihiii

elly&emmy,
hantu ni rasuk semua dik oii!

kakngah,
ko pun pakai pendinding jgk?mana ko amik?

ana,
disebabkan tak plan, that is y jadi TER...

wa,
kalau terbeli henbeg..nanges aku balik umah.

drama-mama,
nak berapa?meh sini order.

makDoc,
keteku itu tidak bole terbang.dia tak melawan graviti.

adia,
dah abis pantang ke yang nak ke ou tu?amboi...

mama zharfan,
sindrom TER?kene gi check kat DrSinga ni.

shaza,
aku pun,that y bole dikira dalam setahun bape kali je aku ke sana.

mimie,
i pakai mist spray MAC pun ok jgk.

Elyn said...

haha gile berhantu!! aku suh pi cr cekelet je ko meraban pi beli lain ek... kekekek

SyidaGorjes said...

elyn, ni la padah kalau tak ikut nasihat org tua.tua ke?hehehe

kakyong said...

mak aiii byknyer yg terbeli... bila nak tebeli utk kakyong plak... hihiii

makdara TERdiva said...

haha! penah! bkn shoping complex yg berhantu tp aku yg jadi hantu..pantang ade duit sikit, beli..beli..beli..esok x de duit..makan megi hari2..hoho!

ERMAYUM said...

betul2berhantu klcc cam empire building ek? shopping lebih byk dari harga hampaer nampak hahaha