15 October 2010

Mari Kita Menjadi Jepun

Dah lama sangat aku tak buat n3 pasal makanan kan? Hmmmmm....let me see....dah lama sangat weh. Before puasa, n3 pasal makanan mesti ada kat blog ni at least once a week. Tapi bila dah abis raya baru aku nak klua cite pasal makanan? Tak pernah ada dalam kamus hidupku -terlambat untuk makan. Never! Nehi! Chop! Korang ada ke? Hehehehe....

As usual, seperti entries yang lepas, tempat makan yang aku selalu pergi ialah kat Empire Shopping Gallery, Subang. Kenapa? Sebab aku selalu meeting kat building depan Empire itu. Note: Setiap kali aku meeting kat situ, WAJIB aku datang Empire ni. Tempat makan kali ni ialah Rakuzen. Client aku nak makan kat sini pulak, dia cakap tak pernah try. Jom tengok kami makan apa....


Banyak tak? Ini baru 1/4 daripada makanan yang diorder. Aku ikut je apa client tu nak makan. Nasib baik aku takde alergik seafood yang tak masak ni. Ada salmon tu! Sedap tau. California rolls pun ada jugak.

Salmon lagi, udon dan ikan. Ikan tu aku tak ingat nama dia apa. Tapi sedap tau. Dia macam ikan goreng, tapi isi ikan tu nipis sangat dan dalam dia ada telur ikan. Sedap, lemak je rasa dia.

Korang rasa-rasa bape banyak duit aku kopak sebab nak melayan client ni? Cuba teka. Nak hadiah ke? Sila teka seikhlas hati yeaaa...

18 comments:

Huda said...

sedap ke?:) if sushi tu leh tahan lg..hehe..

kak long said...

tak tertelan rasanya,klu mentah mcm tu....

A D I A said...

org lepas ceasar cam i leh start dah mkn seafood ke? pic2 itu sungguh meliurkan. salmon tu fav i!

kakngah said...

oh no!
tekak aku tak blh terima sushi
tekak melayu sejati hoccay!!~
hak jepun ni..
aku hny blh terima sanak saudara otromen jek....

ejaMaria said...

aku klu bab mentah ni... mmg fail la... klu nko bawak aku makan kat sini, sure terkebil-kebil je la aku nengok... yg bole masuk pun takat tempura je la... ;p
oh aku nak teka... + - nko habis dlm rm200 la... eh nko makan 2 org je ke... ke ade 4-5 org... klu 4-5 org mau nye 4-5 ratus ;p

Nieza Ishak said...

hohohooooooooo

aku kalo org belanja boleh jerk try, kalo poket sendiri rela pi fish mahatten ... kui kui kui ...

aku target dalam rm300 kottttttt ...

Elly & Emmy said...

kami blm try lagik makan mentah2 ni.. takut jadik anak tucing plakk..

~ana~ said...

akak, client kena jg..penting tuh...lg pun akak gorjes kan bleh claim balik...heh3x...

Salmia said...

ew.. geli tekak la ngn sushi ni.

weh, kata lunch slalu mkn simple.. telur mata jer.. hehehe

ibu_Arifa said...

sushi mmg fav saya keluarga kami..kat sini layan sushi king jer lah kak..tu jer yg ade kat sini.

Elyn said...

eh ko pernah try rakuzen nyer "wai u beef"?? perghhh cair dlm mulut ko.... aiyak aku lak terliur. next time pi ko try tau!!

en_me said...

kalo empat orang client, baru Rm250 jakkks.. ;-)

bile nk banjer me fulakks..

DrSinga said...

blanja en_me..
blanja aku sekali eh!!!!!

Mama Zharfan said...

me tak mkn langsung japanese food :p

chugie said...

best ke tu akak gorjes? sy tak penah try g makan kat restoran jopun ni.. setakat makan sushi je!

kakyong said...

salmon tu confirm x leh masuk tekak akak... dulu masa koje audit ade gak masuk restoren jepun.. adeiii,.. makan apa yg buleh jer...

u memang gorjes la shida,,, semua pun leh telan...

fzy fuzzy said...

japanese food..peberet akak tu..kat maju junction pun ado..kalau hang datang area2 sini la...tapi kali ini belanja akak la pulak...woha!

ERMAYUM said...

oh i leave shasmii nak salmon tuuuuuuuuuuuuuu