29 November 2010

Macam Orang DEwasa Je

Dah lama aku nak keluarkan entry ni, tapi tak terkeluar pulak dia. Dok terperuk kat draft tu lama-lama pun bukannya dia bole keluar sendiri, kan? Heheheheh. Hari ni aku nak cite pasal Aqid. Tapi tak bermakna kena ada gambar dia. So entry ni cuma cerita je la without gambar orang yang nak diceritakan.

Isnin 9pm

Selasa 9pm

Jumaat 9pm

Actually aku bukannya nak bagitau korang waktu siaran cerita tu semua. Aku nak bagitau yang Aqid suka tengok cerita ni walaupun dia hanya 2 tahun lebih, dan cerita ni untuk orang dewasa. Pada mulanya aku takut nak bagi dia tengok Arjuna tu sebab cerita pendekar lawan-lawan. Mana la tau nanti dia pandai sepak terajang kawan dia kat school nanti. Rupanya dia suka tengok effect api-api, kaler-kaler and lagu Arjuna tu sendiri. Lega aku.

Kami sekeluarga memang layang dengan cerita si jambu Asmara ni. Aku pun tak bape nak faham nape Aqid suka cerita ni. Tapi ada one day tu kan dia dah kenyang makan nasi pastu dia kembungkan perut dia macam si Zalia tu. Dia cakap,"Perut da besar". Sebab nak bagitau dia dah kenyang.Heheheheeh.

Aku tak bape layan Ahmad Durrah ni. Sebab aku selalu tido pukul 9pm. Beauty sleep la katakan. Tapi aku rasa Ahmad Durrah ni macam ok je sebab penah tengok episod yang awal dulu. Cite ni takde lawan-lawan, effect kaler-kaler, orang yang jambu pun takde. Entahla, asal Aqid suka sudah la.

16 comments:

Yunus Badawi said...

Cayalah Aqid. Atuk opps wak pun tak tengok citer2 tu huhuhu

Zaer!! said...

Huhu.lain beza tu.biase kalau dak kecik ni tertarik pada cerita karton.hehehe.Lain dari yang lain.hehe

kak long said...

aqid dah bujang la mummy..!

Izan Ishak said...

ehhh...aqid ini mmg mcm org dewasa ni. twins pun suka tgk citer2 macamni. lagi2 kalau ada part org tua sakit ke sedih ke...lagilah dorg khusyuk tgknya~

~ana~ said...

ajmal x suka tgk arjuna tu sbb kata nya tu cite hantu..hah3x..dia tu mmg..penakut sikit..(:

Drama Mama said...

hahahha kelassssssssssss aqid tengok drama swasta youuu! yang Asmara tu boleh geng ngn aunty. hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

JUE said...

rania takot ngn cite arjuna tu. dgr lagu je dh takot. cepat2 dia soh tuka :)

*klu dh omaknye tido time ahmad durrah...aqid layan cite ngn sape? hehe

mama_umar_maryam said...

wahh aqid,ntah2 mmg die phm sumer citer2 tu haa..

ERMAYUM said...

i tak tengok satu pun cite mayu malam lah nak ajar budak2 ni - now cuti pun tak tgk sebab tv kat bawah dulu tv layan korean kat pc ja oden heheh

Huda said...

wow!dahsat gak kecik2 dah layan cite org dewasa :) hehehe

chugie said...

bagus jugak camni,senang kita gak. kalau anak layan katun kite gak yg kene bg laluan kat dorang kan? ekekek..

DrSinga said...

Antie pun tak tengok cerita2 ni...
Antie ingat..balik nak tidorrr je...

kakngah said...

hari senin..
makngah tak layan nak oii... nyampah tgk rambut pelesu arjuna tu.

hari selasa..
layan... tp, uncle Abem ko ckp.. citer tah hape2.. jadi, makngah akan lari tgk kt dlm bilik sensorang.

hari jemahat
kdg2 tgk. kdg2 tak tgk...

Elly & Emmy said...

twins pun layan juga.. tapi pakai jari dier .. tlg tekan punat off tv.. heeee..

Misz Eisya said...

suka tgk citer asmara & ahmad durrah sbb citer nya mmg memberi pengajaran yg mendlm... rasanya lbh baik bdak2 tgk citer ahmad durrah... ^^

A D I A said...

amboi pandai aqid layan drama ek. i kecik2 pun tgk drama gak cerita aida rahim dgn jalaluddin hassan. tu zaman2 kegemilangan dorang la hehe.

btw i tgk arjuna gak sebab ada remy ishak. lain i tak tgk sbb takde pelaris.