02 November 2010

Pasar Ikan Manhattan

Pada suatu malam yang nyaman, aku telah ke pasar ikan (di waktu malam?). Nama dia Manhattan Fish Market. This is our first time here. Nape aku tak datang sini selalu ek? Mungkin aku tak tertarik untuk makan ikan? Haah, la. Im not a fish person. Tapi Asben memang suka ikan sebab kampung dia kat pantai. Tapi dia bukan nelayan. Hehehehe.

Kami datang 3 adult and 1 child. Kami order 2 set sebab budget satu meal tu tak cukup untuk 3 orang makan. Tapi sekali datang.....hambik ko! Acik pengsan nak menghabiskannya.


On top of that kami order benda alah ni juga. Tak ingat la nama dia apa. Rasanya cendawan goreng tepung. Cakap melayunya la.


Aqid yang tengah tunjuk "halusssssssssss" bersama embahnya.


Total damage to my pocket : zero. Sebab aku menang voucer daripada contest magazine cosmopolitan.

18 comments:

A D I A said...

i suka yg kena pasang api tu mmasa hantar kat kita. suka tgk aksi abang api tu. apa tah nama menu tu.

embah tu apa ye

Salmia said...

wah.. menang vouche rupanya

kakngah said...

len kali kalau dpt voucher pasar ikn, roger2 kt aku eh..

mama_umar_maryam said...

gile best,asek mng contest mag je,murah rezki ;)

~ana~ said...

ho ho ho...dpt menang voucher tuh...akak gorjes ni lucky la..:)

MasZuber said...

adus akak gorjes nie asik menang voucher jea..

bertuah la..

tp saye suka fish manhattan nie. ikan dia memang sedap.

alinac lover said...

pergh..lapor..lapor T_T

Huda said...

bagus tul syida..murah rezeki kan dpt voucher free :)

Mama Hanim said...

murah rezeki btul ye..asik dpt gift je.. jeles i..huhu..

Papakeechee said...

FREE!!!! ... murah rezeki eh ... Alhamduillah!!! ^_^

i pernah jejak kaki sekali jek kat situ ... cant remember why i tak tergerak nak pi again ... hmmmmm

ummiross said...

waaa makan besar...
tapi bajet zero...
Bila nak dapat peluang camni jugak ye..

kak long said...

kaklong pun selalu g pasar ikan waktu malam....pasar borong selangor,24jam lagik....hehehehe....

Mama Zharfan said...

me suka mkn fish kat psr manhattan ni :) dulu pun pernah mkn sekali ie guna voucher gak (menang contest magz maskulin)
best kan mkn free hehheh

chugie said...

mak ai.. memang banyak makanan tu. kenapa tak call saya? sure sy tolong abis kan!:D

Izan Ishak said...

wahhh..0 lagi...best2 makan free..byk pulak tu~

kakyong said...

best nya pasar ikan tu.. lagi best bila makan free

ERMAYUM said...

hi spa free makan pun free u so lucky so many times meh ? heheh apa petua nya

DrSinga said...

ada waiter2 jerit2
'welcome!!!' tak??!!

ko makan dalam kuali Gojes???
tsktsktsk!!!