03 November 2010

Saman?

Ya! Kete aku kene saman. Description saman adalah seperti berikut (lebih kurang la);

Tarikh : 13 October 2010
Masa : 1640
No. plet motokar : WRN **00
Kesalahan : Menghalang lalu lintas
Balai yang mengeluarkan saman : Bentong

Cuba korang perhatikan part mana yang tak kena dalam hal ini?

Banyak perkara yang tak kena dengan saman ni, sebab;

1. Aku tak pernah drive sampai ke Bentong. Kuantan pun tak pernah sampai (dengan kete yang ni la).
2. Tarikh itu menunjukkan aku tak cuti, dan aku takde projek di Bentong. Projek aku semua di Lembah Klang je.
3. Pada masa itu aku tengah meeting kat Subang, Selangor. Bukan di Bentong, Pahang.
4. Macam mana no plet kete tu bole sama? Ada sesiapa yang mengalami nasib sepertiku diluar sana?
5. Aku seorang pemandu berhemah (yeke?) tak mungkin aku menghalang lalulintas (di Bentong?).

Saman ni kena kompaun RM30 je. But that is not the point. Banyak sangat grey areas pada saman ni. Bole ke aku saman polis kerana mengeluarkan saman pada orang yang baik seperti ku? Pada siapa harus ku mengadu?

Sape nak jawab ni?

16 comments:

kak long said...

jangan ko sorang jer syida io,biras kaklong yang motor nya dah dekat 5thn anta balik kampung...tub2 dpt saman...kesalahan tu kat jalan bulan KL,no.plet yg sama...apo cito?

Nieza Ishak said...

susah nak cakap ni ..
tapi main POINT ... adakah nombor plate keto ko kena DUPLICATE. Ini yang kena chck bahaya woooo ....

kakngah said...

adakah kete ko telah diklon???

JUE said...

Ish bahaya ni! cepat gi report polis!

Entry terbaru di blog Jue : I'M BACK!!!

Elyn said...

erk... ko kene balai buat report beb. kang tetibe ade duplicate no kete ko tak pasai je....

Huda said...

betul tu..baik report polis..suka hati je nak saman2 org..

~ana~ said...

kena check tu kak..nnti x pasal2 dpt saman lain lg pasni...

chugie said...

emm pernah juga berlaku pd org2 terdekat dulu.. rupenye, kenderaan yg di saman tu adalah kenderaan curi yg memakain plat no sama mcm kita.

Papakeechee said...

ramai gak yang kena cam tu ... kena pi report kat polis la cam ni ... nak report kat mana lagi ... hmmmmm

Mama Zharfan said...

pegi report lah, tp kena ada bukti menunjukkan u tak de kat bentong time tu

kakyong said...

hohooo.. plet klon kot..

Drama Mama said...

saman balik jangan tak saman!!!!!!!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

rozana said...

syida..
aku pun dapat..
tp menyempat2 lg nk tgk..
yg pntg aku tau ni mesti laki aku la yg bwk kete laju2 yg amat tu..
coz aku ni pemandu berhemah..

MasZuber said...

bole buat report kat balai trafik bandar..

ERMAYUM said...

boleh2 g report kat balai cakap u takda g bentong - u make police report kalu nak saman they all leh gak

DrSinga said...

aku pun baik macam ko..
aku pun ada kena saman!!
cisssss..........