12 November 2010

Was-Was


Kat opis aku terdiri daripada pelbagai bangsa. Satu Malaysia la katakan. Harini aku dapat makanan full moon dari kelik kat opis ni (sila rujuk gambar diatas). Aku tak makan benda ni. Sebab rasa was-was. Kalau ku pulangkan, mesti dia terasa. Apa pendapat korang?


18 comments:

Mama Hanim said...

klu i pn was-was tgk kotak cmtu..huhu..

suggest better bg kt non muslim kot..

A D I A said...

ada halal jakim tak? cuba check kat website jakim. tapi i kalau leh makan pun i tak berapa lalu makan ni.

http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=directory&type=A&hits=NEW

Huda said...

bg kat jiran chinese je if rasa was2..

Salmia said...

tp nmpak mcm ada tanda halal je tu. bek konfirmkan balik. xpun bg je kat jiran2 ke nnt

Nieza Ishak said...

bagi jerk kat opismate lain ... mmg kebanyakkan fullmoon mmg tak halal.

CiKaYu said...

kalau was-was....jgn makan, bagi kat sesiapa yg berbangsa lain

Ya ALya said...

kalau ya pun tak makan...memag tak reti pun nak makan.....kdg2 kek dr kedai china yg ada tanda halal pun ya tak makan....slalu kek beli dengan kwn2 je

kakngah said...

kalau dah was tu.. baik xyah makn nok..
ko bagi jek la kat jiran2 yg non muslim tu. kalau pulang balik.. kecik ht dia.

DrSinga said...

ha ahhh..ko sedekah je kat apek2 jiran sebelah tu...

Drama Mama said...

kalau was-was jgn makan lah..either u bok balik buang..atau if u boleh kasik kat kawan2 Chinese lain without the person yang bagi tu kecik hati, explain la kat dia...then bagi ja lah.

i dulu masa keja one company ni semua Chinese i sorang Malay, susah gak part makan2 ni. usually i tak join diorang bila diorang ajak makan. tapi one time tu this girl beli egg tart cakap sedap..bought one for me and suh i makan akt situ gak.

aiseh! at that time i makan gak becoz taktau nak kata apa dia dok paksa-paksa and cakap halal, but now terfikir balik i should've just told her i was-was takleh makan.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Elly & Emmy said...

kalau dah was2.. elok diberikan pada kwn non muslim jer..

Papakeechee said...

baru nak cakap Drama Mamaa dah cerita panjang ... kekekek ... ikut jek drama mama ^_^

Izan Ishak said...

tak payahlah makan syida kalau was-was. tgk kotak pun terus was-was...

chugie said...

dah kotaknye tulisan cino.. n kalau dh was2, baik jangan makan..

Suhana Shahril said...

Buat kenduri kat org sebelah umah (kalo ada jiran bangsa lain)..@ passing kat husband,soh dia buat kenduri kat opismate yg bukan Islam

ibu_Arifa said...

tu lah...kalo saya pun bg kt jiran2 bukan islam yg boleh mkn jgk kot.. sayang pulak nk buang gitu saje.

ERMAYUM said...

i kalu bukan dari hotel besau besau (cam hiltonnya i tau halal, i makan) kalau yang ni tak makan gak ni - kalu yang ni i pun tak makan kot

mama_umar_maryam said...

nmpk mcm ade sticker halal tu?hmm...klu was2,bg kwn non muslimlah