27 December 2010

Berlapis!!!

Ini adalah pemandangan biasa di sebuah pejabat kerajaan yang aku selalu pegi (hint:depan Empire).

Hanya kenderaan yang ada sticker sahaja dibenarkan masuk kerana tempat letak kereta adalah terhad. Terdapat lebih kurang 80 petak tempat letak kereta disini (aku kira manually tau). Tapi macam mana ada yang park kereta mereka berlapis-lapis cenggini? Kalau dah takde tempat, parking la kat sebelah pejabat ni sebab ada 1 lot parking berbayar disediakan disitu.

Dah la parking berlapis, pastu menyusahkan orang. Bagi orang yang ada kederat melebihi diriku mungkin tiada masalah. Tapi aku yang kecik molek serta BMI rendah ni bermasalah nak menolak kereta korang tu. Waima kereta tu yang paling kecil saiznya. Lain kali letak la no tepon, tak payah aku susah payah nak tolak kete ko. Ada satu hari tu, aku tengah menolak kete yang block kete aku pastu ada suara dari tepi tingkap ofis kerajaan tu suruh aku tolak balik ke tempat asal. Korang rasa aku layan tak? Bole jalan!

Anda pernah mengalami situasi ini? Bagaimana anda mengatasinya?

21 comments:

kak long said...

c u next!

ejaMaria said...

oh... pernah kena gini kat parking area dekat sekolah kakak... gile bengang aku menunggu sampai owner keta tu datang... mmg menyumpah segala menda la...

shaza said...

huhuhu.. aku ingatkan entri pasal kek lapis tadi.. maklum ler pagi2 ni perutku lapo..

~ana~ said...

ingat kan entry akak gorjes buat kuih lapis di hari minggu...:)

x pernah plak menghadapi situasi mcm ni..tp kalau saya kena la..mmg hangin satu badan...

chugie said...

emm pernah je. kalau ke perodua HQ, sure jd camni lah!sebab parking yg terdekat too limited! nak tak nak, kene lah tolak juga..:D

sengal betul orang yang ckp suh tolak balik kat tempat asal tu kan? sah, itu kereta die..

Nieza Ishak said...

kalo aku pun boooo layan ... kose nak tolak balik ..huhuhu

Huda said...

wow..ingatkan kat mall je..opis gomen pun selalu jd camni kan..

MasZuber said...

aih sapo la tuh..

Salmia said...

mana ferrari ko?

Daddy Ziyyad said...

selalunya diaorang yg suka block kereta org ni, memang park tak tarik handbrake, nak suruh org tolak kereta dia...

kswsk said...

ckup baik la lau tolak molek2..lau kena sagat or kena gores...mmg free je kete yg belok tu dpt deyah kan...

DrSinga said...

BMI saya lebih sikit daripada yang sepatutnya..
jadikkkkk... saya boleh menolak kereta ..
jentolak saya tak boleh..

mama_umar_maryam said...

rasenye byk tmpt yg cenggini,kt UM kt medic punye fac,huh..

SyidaGorjes said...

@kak long:apakah c u next itu?

@ejamaria:aku pun penah block kete org, tp aku letak no tepon.tak susahkan org lain.

@shaza:aku tak pandai buat kek.

@ana:kek lapis?tak blaja lagi.

@chugie:tak kose nak melayan mereka..

@nieza:haahkan

@huda:mall mana tu?tak pernah jumpa lagi.

@mas:keje kat sini ke?huhu

@salmia:aku takmo bwk ferari g keje.tak save myk lgsg.

@daddyziyyad: mana bole suruh, dia block kete org, dia la alihkan.

@wa:aku pernah tertolak kete dia smpai kene kete org lain.nasib la kan.

@drsinga:ada ke org park jentolak berlapis macam ni?

@zety:nasib baik aku tek keje kat um.huhu

kakngah said...

wah! tetibe rajin menjawap komen. ada peningkatan yg bagus... :P

aku xpernah lg buat ms skrgsbb aku hidup di kwasan yg tidak mampat kapasitinya...

Ya ALya said...

pernah ada pengalaman dengan en somi...keta kena block,en somi siap hon sekuat hati2...sib owner keta datang.....kalau idak berjam la tunggu...

SyidaGorjes said...

@ya alya:owner tu la sengal, tak letak no tepon.

Mama Hanim said...

penah gak ada cmtu... tggu punya lah lama smbil hon tp owner dia dtg muka selamba x cakap apa pun.. At least just say sori ke senyum ke..

Terus my hubby 'pantun' kt dia,' Sekolah kt mana agaknya? Bru dia jeling..huhu..

JUE said...

Kat ofis Putrajaya mmg selalu kena paking camni. Tapi biasanye sume org akan letak no phone. Dalam 3,4 bulan ni je tmpt parking extra dh siap dibina. Baru lega....

kakyong said...

huhuuu.. tahniah gorjes.. walaupun kecil molek.. kuat juga kederat menlak kereta...

hangin jer kan dgn deme2 tu.

Ermayum said...

walaupun i tembum i agak kalu i tolak tak gerak gak - kena ada teknik tau bukan main tolak ja ehehe

if i were in yr situation i parking ja kat empire heheheh - takut you org block my car jab lagi i tak leh kuar uwaaaaaaaaaaa