10 December 2010

Cubaan Pertama............Menjadik!!!!

Pada suatu hari, aku bw ke blog chugie. Dia buat entry pasal cubaan masakan dia iaitu ayam rosemary, mashed potato and mushroom gravy. Aku memang dah lama nak buat sendiri mashed potato and gravy since Aqid suka sangat kepsi punya tu. Nak buat ayam rosemary tu macam remeh sikit, so aku takde la buat yang itu. Chugie pun amik recipe kat MamaFaMi.

Tadaa......! Presentation ini agak huduh, tapi rasanya sedap tau. Potato yang lebih tu aku goreng sebab kunun-kunun nak buat ala-ala ikea tu. Tapi meatballnya takde sbb masih keras. Aku lupa nak keluarkan dari freezer. Hari sebelumnya kami buat bakso. Sebab tu kat umah ada stok meatballs. (bakso tu mak aku yang masak).

Thanks to Chugie and Mamafami. Korang jangan lupa cuba tau! Senang sangat nak membuatnya. Orang malas macam aku pun bole buat, korang mesti lagi hebat.


p/s: Aqid tak makan pun mashed potato ni sebab tak letak dalam bekas kepsi yang ada gambar to janggut tu. Hadooooooi!

15 comments:

Mama Hanim said...

wah2..cik puan gorjes dh tunjuk skill main masak2 tu..

sedap tu..nak try gak la..hehe..

Huda said...

nak try gak nnti :)

Nieza Ishak said...

ahad aritue baru aku nengok kat AFC kot .. 30min cook a dish. nengok dia buat mashed potato very the senanggggg ... aku jerk malas lagik ... hahahaha

Jeely jelly said...

cendawan tu menyelerakan sungguh ! hehe... terliur r tgk.. hadoii..

kak long said...

abis kalau tak buh dlm bekas kfc tu aqid tak nak ker?

Salmia said...

meatball dalam fridge tak tersentuh pun.. taktau nk masak apa

chugie said...

ekekeke.. sonang kan? next time try lah buat grilled chicken tu... sonang jugak! tak caye, try buat.. x rugi, sure suami and anak puji melangit! ekekekeke..

~ana~ said...

akak gorjes, ayam rosemary tu senang je la buat nya..try la buat...

eh..pasni, akak buat pastu letak dlm beks kfc tu la..confirm aqid mkn..heh3x..

Mama Zharfan said...

nak kena try gak ni

JUE said...

Sedapnye!!!! Senang yer wat dia? Pasni bole ar jue terjah resepi. hehehe..

*Aqid..aqid...hehehe.

Elly & Emmy said...

okk.. lain kali kalau masak jn lupa antar kat cini cikit yer.. hehehe

MasZuber said...

adoi teringat kat mash potato kat popeye...waduhh memang sedap gred A+++

kakyong said...

sedapnya, terliur dah ni...

DrSinga said...

wehhhhhhhhh...........
aku ingat siapaaaaaaalah anjelina joli!!!!!!!!!

ERMAYUM said...

walau huduh but sungguh creammmmmmmyyyyyyyyy macam lazat itu heheh