22 December 2010

Fettucini Portobello Alfredo

Ni dah masuk weekend yang ke 3 berturut-turut aku mengeluarkan hidden talent (talent la sangat) memasak ala western. Tajuk masakan aku adalah seperti diatas. Resipi dicopy bulat-bulat daripada Mamafami. Sebelum ni aku pun ada masak fettucini ni, tapi takle sesedap resipi daripada mamafami.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Kalau dilihat daripada segi presentation, agak foul sedikit disitu sebab aku tak pandai nak mencantikkannya. Lagipun, mamafami takde tulis dalam resipi dia. Hehehehehe. Korang masak apa hujung minggu hari tu?

15 comments:

shaza said...

wah, berbelit lidah aku nak menyebutnya..

p/s- hujung minggu aritu aku masak tak best sangat sebab laki takde umah..

kak long said...

jangan pandang pada rupa...!

ejaMaria said...

yang penting masa lalu kat tekak je... ;p

Huda said...

italian dah kak syida ni :) sedap tu..nak sikit leh x?

A D I A said...

i love pasta! weekend lepas i buat agar2 sirap. sonang baitu.

~ana~ said...

oo..ni la resepi yg dok copy dr hr isnin lg yea...heh3x...menarik ar kak resepi nih..

DrSinga said...

kalau tak ada sayurrrr.......laaaagi sedappppppp!!!

mama_umar_maryam said...

hehehehe..klu tanye aku mmg suke beli yg instant tu, tgal rebus letak fresh milk dgn butter je..kalah secret recipe!hahahah

Daddy Ziyyad said...

mak aii nama makanan.....

chugie said...

wah.. akak rajin cuba masakan dr blog mama fami ek? same lah kite.. best kan?

SyidaGorjes said...

@shaza: mari kita exercise lidah.hahahaha

@kak long: ya betul kak!

@ejamaria:masa lalu tekak, sedap jek.

@huda: jauh sgt nak menghantarnya.cuba buat sendiri di rumah anda yea...

@adia: tak mencabar kewibawaan masak agar2 sirap.hihi

@ana: haah!tengah semangat nak masak ni!semalam dah copy resipi utk mgu ni.

@drSinga: kita pun ketepikan jek.hehehe

@zety: mmg la, tp xde air tangan.hihi.

@daddyziyyad:sekali sekala jek

@chugie:akak dah terjangkit dari chugie ni, tak tau la sampai bila nak stop sbb utk minggu ni dah prepare resipi dah.

Elyn said...

wow!! aku weekend ari byk mkn asam pedas johor pehtu mee bandung muor. semua mkn di kedai. amacam besh kan??

SyidaGorjes said...

@elyn, aku jeles kat part mee bandung tu jek.huhu

Mama Hanim said...

x masak lg this week.. made in kedai je..huhu..

kakyong said...

makanan italian style ni kakyong sorg jer yg layan.. anak2 tak reti makan, depa ikut lidah en ayah.. jd kalo masukkan dlm list utk beli brg, en ayah memang selalu tak beli.. tensi jer... lately ni kakyong jrg dah ikut g beli brg...