14 December 2010

Guilt Free Food

Dah lama aku tak buat entry makan-makan kan? Entah la, rasa macam takde mood nak buat entry makan lately. Mungkinkah dari pertukaran hormon? Heheehehee. Atau sebab aircond kat ofis ni terlalu sejuk dan aku sikit lagi nak beli glove macam orang main snow tu. Tapi macam over la pulak. Dah banyak kali aku cakap dengan abang maintenance tu tapi dia buat bodo je. Tolong lah, abang, kasihanilah diriku yang kekurangan lemak.

Dah menyimpang la pulak. Tadi nak cite pasal makanan, beralih ke aircond pulak. Jauhnya aku menyimpang. Tapi aku sekarang dipersimpangan dilema.........Ops! Cite pasal makanan yea.

This is what i had for lunch yesterday. Sementara nak tunggu meeting pkl 2.30pm aku jalan-jalan kat Empire Subang (where else?). Tiba-tiba perut ku berkeroncong lagu Justin Bieber. Most of the kedai makan kat situ aku dah try, tapi aku rasa kali ni nak makan yang ringan-ringan je. Mula aku order yang roti sebelah kanan tu, lupa nama dia apa. Bentuk love, potong 2. Pastu aku amik guava juice. Bila sampai kat counter nak bayar, tercetus idea nak makan mushroom soup. So end up semua tu menjadi lunch aku yang sepatutnya ringan tapi tak berapa nak ringan.

Korang rasa bole habis tak aku makan semua tu?

Alhamdulillah, selesai semuanya. Takde masalah dengan Guilt Free Food (cogankata O'Briens). Heheheheeh

9 comments:

ejaMaria said...

aku tahu usus nko panjang... bole masuk sume tu... ;p

chugie said...

sure abis punye.. akak kan kuat makan? ekekekek:D

kak long said...

biar betul ko ni dik..!

~ana~ said...

ni bkn setakat ringan ni..ni overweight ni..hah2x..

shaza said...

meh sini amik lemak aku sikit.. aku dah terlebih lemak ni..

Mama Hanim said...

gerenti abis punya kot.. saiz kecik tp CC besar tu..ahaks..

mcm mini cooper kan...kecik tp powerr...hehe..

Nieza Ishak said...

aku tengah menggong takde mood

** tiba2 .. hahahah
lari dr entry ...kih kih kih

PUTUBAMBU said...

ish..sedapnya..!

habis diet..ye dak?? hehehe

Elyn said...

ko mkn byk mana pun x effect beb. aku ni baru amik sikit naik berkilo!!