24 December 2010

Piza Si Chomel

Since ovenku dah keluar daripada pertapaannya, aku yang super rajin ni mengambil kesempatan memasak lagi. Lepas bagi salam sebelah kiri sembahyang subuh terus aku terpacak kat dapur. Tak pernah aku macam ni. Tapi dek kerana semangat wataniah yang membara di jiwa ni aku jadi begini. Bole tak aku guna statement cenggini?

Aku tak plan pun nak masak apa, tapi bila aku tengok dalam fridge bahan-bahannya telah tersedia ada, maka laju je la aku masak Piza Si Chomel. Korang takkan jumpa piza ni tempat lain. Sebab aku sorang je bagi nama piza ni macam tu.

Inilah rupa piza si chomel sebelum dimasukkan dalam oven.


Hasil air tanganku. Empat keping piza, tapi semuanya lain-lain. Ikut kreativiti aku di saat aku letakkan bahan-bahan tu atas roti. Aku langsung tak tabur garam sebab aku takut termasin. Aku tak pandai nak budget garam dalam masakan. Tapi piza ni habis ditelan.

Jom try!

17 comments:

Salmia said...

macam sedap.. mai sket!

Mama Hanim said...

nak sket la..

~ana~ said...

gempak la akak gorjes memasak...x pakai resepi tp sedap..hu3x...

mantap!

ejaMaria said...

emmm... idea bagus... bole di praktiskan... ;p

mimie1678 said...

uishhh.... gempak piza ko.... nampak sodappppp....

shaza said...

wah, tak sangka aku.. kreatip jugak ko ni..

kswsk said...

sape yg telan?? jeng..jeng..jeng...

Huda said...

sedapnye kak..nk try jugakla nnti :)

kak long said...

wahhhh...!bagusss bagusss..!
dah nampak dah kearah itu..!
heheheh..!

MasZuber said...

woah, terlior teman nengoknye

SyidaGorjes said...

@salmia &mamahanim:tiada penghantaran disediakan.hihihi.

@ana:main campak2 je.asal ada rasa pun dah ok.

@ejamaria:ko punya lagi best.sebijik mcm piza btol.tp aku tak kuasa nak buat cenggitu.hihi

@mimie:cnfm sedap.bukan setakat nampak je.hahahaa

@shaza:sekali2 nak jgk jadi kreatip.

@wa: laki aku yang telan.tak payah kunyah.lambat.

@huda:sila,sila....jgn malu.

@kaklong:ke arah apa?tak faham la.

@mas:jgn nengok aje.cuba la buat.

Aini said...

wah! itu dia... chef syidagorjes sudah mengeluarkan segala skill yang ada... ;).

keep it up!!!

chugie said...

nampak cam sedap je tu.. kasi resipi ek, nk try!!

mama_umar_maryam said...

double thumbs up! memotivasikan aku utk bli oven nih,hahahaha

kakyong said...

memang dah lama teringin nak buat piza comel ni utk anak2.. tp brg2 yg disenaraikan manjang jer x dpt sampai ke rumah... huhuuuu...

Ermayum said...

first time tgk pizza atas roti ni - u suh try mana recipe nya? campak ja apa apa atas roti tu ? :)oohhhhhhh :d

SyidaGorjes said...

@aini: takde la skill sgt.malu aii...

@chugie:takde resipi, main campak je.

@zety:sila beli oven.sekarang!

@kakyong:setiap kali kita buat entry masak2, komen kak yong sadis je.kalau la bole kita pos bahan tu kat kak yong......

@kak er:ya betul!campak kan saja!