04 January 2011

2nd Day

Semalam aku masukkan Aqid kat kelas untuk 5 tahun sebab ada nyanyi-nyanyi pagi-pagi. Bila dia agak leka je, aku terus pergi kerja. Teacher cakap dia nangis kat tepi sudut cari mommy dia. Teacher pujuk tapi dia takmo. Bila dah ok sikit, dia berebut mainan dengan kawan pulak.

Hari ni kami sampai school pukul 8am. Saje datang awal sebab breakfast pukul 8.15am, then class will starts at 8.30am. Tapi bila masuk pintu pagar je, Aqid cakap nak balik. Menangis kat situ jugak. Alahai....

Trick nak bawak masuk dalam school? Aku cakap la nak tukarkan pampers dia. Nasib baik dia agree or else kat gate tu jugak dia tukar pampers. Bila da masuk dalam, tak nak berenggang dengan aku. Bila time breakfast pun suruh aku suapkan. Nasib baik mommy dia ni consider orang yang selalu ke site, bole la aku datang lambat sikit (lagipun ada meeting kat luar at 10am). Bila class dah start pun tak bagi aku pegi, so aku pun layan dia main sekali. Hari ni dah dapat kawan baru, nama dia Haziq. Haziq dah mandi pagi. Aqid? Oh, tidak!

Aqid dengan Haziq tengah main. Cuba teka mana satu budak yang belum mandi pagi? Hofkoz le budak pakai seluar ijau tu.

Bila dia dah leka main, aku pun keluar lalu pintu belakang. Tapi bila aku sampai je kat gate, Aqid dah nangis nak mommy. Aku menyorok kat luar. Bila teacher bawak dia masuk dalam, baru aku masuk kete.

Oh, adakah ini dugaan?

16 comments:

Huda said...

isk3..siyes aQid nangis..adeh kalau husna esok tah camne la kak :)

~ana~ said...

ish..mcm mommy dia plak yg emo..heh3x...

ejaMaria said...

hehehe... biasa la tu... lepas seminggu nnt... Aqid lari terus masuk kelas... tak pandang dah kat mummy... ;p

kak long said...

alaaa...nanti ok la tu...!

chugie said...

aduh, sadisnye lah kan.. sy pun sedang merasainye, walaupun belum lg tinggalkan die kat tadika.. huhuh.. x sanggup gak tengok anak nangis cari kite kan?

kakngah said...

adek gojes..
kira-kira 2 tahun nan lalu....

adeeb siap gegar2 pintu sklh. naik bengkak mata & bibir menangis. lom dia buat meroyan otromen lg.. huhuhu!!! aku rasa diri aku ni umpama seorang ibu yang kejam. wah! ayat tak boleh blah punyer...
cikgu suh aku pegi jek.. pandai la dia uruskan.
ada 1 pagi tu.. aku skodeng.
ye betul... elok jek adeeb bila tak nampak aku..

Papakeechee said...

mula2 cam tu la ... lepas dah ada gang mesti dia akan suruh u hantar weekend gak ... hehehhe .... bila la nak hantar arees pi sekolah ni ??? huhuhu

A N A K - A N A K K U said...

hehehehe.....bestnyer....akak sy ade tag giveaway....meh ler terjah...hehehehe

DrSinga said...

abis...
cikgu mandikan Aqid tak??

shaza said...

ko tunggu lagi seminggu tgk camane die menangis lagi ke tak..

mama_umar_maryam said...

hehehe..kt umah nipon,budak2 ni x nmpk aku ok jer steady..sekali nmpk aku mcm sumer nk citer sedey2 je..hahaha

MasZuber said...

dia jarang berenggang dengan mommy dia nie..

good luck yea kak...

PuanBee said...

alah kesian tapi kena jugak kan buat gitu bg dia biasa!

Mama Hanim said...

seb baik hanim cool je masuk 2nd day.. 1st day tu ada gak nangis skit..huhu..

Elyn said...

aduh aku belum merasa dugaan ni..... ketaq lutut aku baca ni

SyidaGorjes said...

@huda: nasib baikakak dah ada experience tahun ni.atleast thn depan dah tau macam mana nak handle

@ana: mommy dia mmg over

@ejamaria: hopefully cam tu la

@kaklong: semoga

@chugie: tu la pasal.nape anak org lain tak nangis?

@kak ngah: ko mmg kijam

@rina: try la anta kat playschool, tgk dia mcm mna?

@drsinga: mandikan la

@shaza: nak kene masuk opis lambat selama seminggu ke?

@zety: mereka pandai berlakon

@mas: mengada je lebih

@puanbee: alangkah bagusnya kalau jadi surirumah (sambil berangan)

@elyn:aku saje je buat entry ni bagi ko takut.wafiq dah lama sgt mnja dgn nenek dia tu.heheh