31 January 2011

Aku Insan Yang Lemah Lagi Kerdil

Korang rasa apa dalam ni? Mestilah hasil shopping online! Belum lagi habis bulan pertama di tahun baru and aku dah pun memungkiri azam tahun 2011. Adakah azam-azam yang juga akan lebur seperti yang ini?


Alaaaa.....aku beli brooch je. Bukanlah handbag elbi. Comel sangat brooch ni sampai aku terbeli. Tapi sebenarnya aku sendiri tak pakai brooch pegi keje atau yang sewaktu dengannya kecuali time raya. Pelik ke kalau aku pakai brooch epal ni time raya? Lepas ni dah kene start cari baju raya kaler merah sebab nak matching dengan brooch. Oh, lupa nak bagitau, yang ni aku beli kat RONASOFIA



Item no. 2 is a purse. Ada sebab kenapa aku beli purse ni, my existing purse da terkoyak walaupun aku pakai tak sampai setahun. Maybe ada yang kata aku hanya mencari alasan,tapi itulah hakikat yang aku harus akui. Sebenarnya purse lama tu macam terhakis sikit je. Still bole pakai untuk jangka masa yang agak lama. But this one sangatlah tempting sebab dia jual teramatlah murah. Aku memang ganas kalau pakai purse, sebab tu kene beli yang murah-murah je.


Yang ni aku tak beli. Orang jual purse tu bagi free. Dah lama juga aku mengidamkan benda ni (setakat benda ni pun nak mengidam?). Suka hati aku la nak mengidam ape okeh. Yang penting its FREE!

Adakah korang dah memungkiri azam macam aku? Atau aku je yang tak tetap pendirian?

12 comments:

~ana~ said...

akak, anggap je la tu keperluan..heh3x..

Daddy Ziyyad said...

Tak apa..ada lagi 11 bulan untuk cuba kekalka azam 2011 yang dah kantoi dibulan Jan :P

kak long said...

kalau da nama mengidam...apa2 pun blh...!janji dpt!

chugie said...

amboi.. ngidam dhopping maping ye!

kakngah said...

eh.. ada soklan sengal ah..

benda free tu apa?
congkel taik tinger eh??
waakkakakka!!!

SyidaGorjes said...

@ana: akak suka komen tu.

@daddyziyyad: yeah!i can do it.kot.hihi

@kaklong: tp kita mengidam benda tu sejak sebelum preggie lagi.camno?

@chugie: tengah tahan napsu nih!

@kakngah: tu tempat sangkut henbeg ler.

en_me said...

chomeyynyerr henbeg tewww.. ehehe

ejaMaria said...

eh brooch tu lawa lah... sukeee...

kakyong said...

brooch comel.. purse pun lawo..

mama_umar_maryam said...

haaa,aku suke bace makyong ngidam2 bende camni,hahahaha

Ermayum said...

ok justification semua tip top ok then wash off the guilt and enjoy menggunakan nya k :D

A D I A said...

adoi i pun lemah tgk entry ni.