21 January 2011

Aku Pun Bayar Roadtax Tau!!!!!

Jalan depan umah aku tu single carriageway.

Tapi ada orang buduh yang nak apgred jalan tu jalan dual carriageway ikut suka hati dia.

Dia bawak 7 series.

Plet nos dia kaler merah.

Aku saspek bukan kete didaftar dinegara ini.

Tapi driver dia orang kita.

Dia yang salah.

Dia ingat kete dia besar aku nak ke tepi.

Sorry!

Aku honk dia banyak kali.

Sebab aku berada di haluan yang benar.

Aku tak kisah kalau disebabkan dia, aku datang opis lambat

Asal puas hati aku.

Ko ingat kete ko besar dari kete cinonet aku,

Aku nak mengalah?

Lu silap orang la beb.

Aku memang tak bole nak tolak ansur dengan orang bebal macam ni.

The best part is

Aku sengaja rapat-rapat dengan kete dia

Tau pulak dia takut

Pastu bagi signal masuk lane yang betul.

Acik geram okeh!

Korang mesti penah jumpa orang macam ni kan?

Apakah tindakan korang?

20 comments:

Zue AnnaLeeya said...

klu akak pon bengang... nak2 lagi klu yg bwk kete mewah nih mmg... ingat dia pakai kete mewah nih blh wat sesuka hati jer????

~ana~ said...

kalau saya pun bengang kak...saya ni lg la..bw keta kecik je..selalu je di perkotak katik kan oleh kereta2 besar...tp mmg kena lawan balik la..kirim salam la saya nak mengalah...hu3x...

eh..jgn emo bnyk2 kak..x elok utk baby..:)

AiTotYati said...

kereta je mewah dan besar tapi otak agak kecillah.

kelmarin masa Ai nak kuar dari gate sekolah, adalah satu BMW ni betul2 berhenti depan jalan keluar dari sekolah utk ambil anak dia. kalau berhenti sekejap sekadar ambik takpe. ni siap menunggu lagi. Ai ni yg menunggu nak keluar naik geram le. cuma malas nak hon sbb kwsn sekolah.

Ai sangka lepas tu dia angkat tgn ke ape ke, lagi dia belasah pulak buat u-turn, mujur je tak berlanggar dengan kereta dari arah belakang kereta dia.

gile!!!

Elyn said...

cayalah!!!

Huda said...

mmg geram..kalau la boleh calarkan kete dia yg beso tu kan :)

shaza said...

ni lorong yang kat depan umah ko tu ke?? bukan kat jalan besar tu kan.. hmm, plat kete merah?? jauhnya die pegi sampai keramat..

kak long said...

relax2...!
pembawakan budak ko ni...hihihihi!!!!

kakngah said...

kahkahkah!!
aku sependapt ngn klong
ganaz ah pembawakan bdk ko ni....

So Shy Lady said...

salam syida,

heheh, byk org byk la ragam nye...mmng panas hati klau bhdpn dgn org t.brp cerdik ni tp hrp bsabar je la

SyidaGorjes said...

@kak zue: mentaliti orang kaya memang macam tu kot kak.

@ana: kalau akak tak peknen pun mmg akak macam ni.hihi

@aitotyati:owh!yg tu lagi keji.

@elyn: =D

@huda:akak ada sejarah calat mencalar ni,nti buat n3

@shaza: kat jalan besar.bukan lorong.

@kaklong&kak ngah: kita mmg pemarah kalau peknen.

@so shy lady:tu je cara yang mengajar orang tak cukup otak nih.

ibu_Arifa said...

beraninyer kak syida ni..hati2 sikit..akak tu tgh berdua tu. dia tu lelaki..kudrat dia kuat.

Daddy Ziyyad said...

Kereta2 mewah ni, memang owner nya takut dihimpit oleh kereta2 buruk..takut calar..kemik...hehehe..tu pasal kalau boleh, saya nak beli satu kereta yang paling buruk, nak bawak gi keja..senang nak mengimpit..hahaha..

transformed housewife said...

mmg kalau bawk keta besar selalu berlagak sikit. kita yg keta kecik ni bukan tak syg keta tapi kalau terpaksa buat2 berani ler kalau nak ajar org2 berlagak ni kan.

DrSinga said...

orang kecik-kecik ni memang garang ek?

Elly & Emmy said...

biasa la tu.. org yg bawak keter mewah ni.. dier rasa diri tu. super hebat ..

noorafzan said...

biasa dah jumpa.
mmg tak kasi can!

kakyong said...

dia nak buli gorjes yg comel ni ker... ;)

Mama Hanim said...

tu k.l.. kt bandar kecik mcm SP ni pn ramai yg kurang ajar cmtu..

yg lawaknya dh la dia dtg nk potong Q dri kiri, siap hon klu kita x bagi..
senyum je lah dia, bagi dia panas skit, tp tetap x beri jln k..hehe..

chugie said...

emm tp memang plet2 dr luar ni cam 'kuang ajor' kan?

kalau kat highway tu, die je lah yg nk laju.. mentang2 x leh di saman! kang den plak yg kuarkan surat saman khas tuk plet2 'itu'

Ermayum said...

maki hamun sorang sorang heheh then istifar sabar sabar dalam doa
tu cakap biar kena langgar ngan lori heheh and then istifar balik :)